3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Charlotte Gray
En engelsk kvinde får at vide, at hendes kæreste er styrtet ned med flyet under anden verdenskrig, men hun tager til Frankrig for at lede efter ham.
FLOT KRIGS- OG KÆRLIGHEDSDRAMA
Med en fotografisk elegant åbning varsler filmen fra begyndelsen, at der hér er lagt vægt på det æstetiske.

Blødt & delikat
"Charlotte Gray" er da også først og fremmest en interessant film i et æstetisk perspektiv. Instruktøren Gillian Armstrong har blik for den bløde og delikate kameraindstilling, og han fortæller den let fordøjelige kærlighedshistorie med fortryllende skønhed.

En ubegrundet sorg?
Titelfiguren, spillet af Cate Blanchett, tror i filmens begyndelse, at hun har mistet sin kæreste. Filmen foregår under Anden Verdenskrig, og kæresten skulle angiveligt være styrtet ned over Frankrig.

Ikke til at stå for
Fast besluttet på alligevel at finde kæresten rejser Charlotte til Frankrig, hvor hun dog hurtigt møder charmetrolden, Julien, og han er ikke til at stå for - særligt ikke i sorgens og krigens tid, hvor sex jo varmer ekstra godt.

Lovligt sukret
Historien bærer præg af Hollywood i mange henseender: "franskmændene" taler belejligt nok alle engelsk med påtaget dialekt. Plottet er ganske sukret, mere end anbefalet daglig dosis, men det er ligesom en Cola til at bære, når bare man bliver opkvikket af det.

Solid fortælling
Og det er netop sådan, "Charlotte Gray" fungerer. Som en god og solid fortælling med fascinerende kameraarbejde og skuespil, der under alle omstændigheder er set meget værre.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Charlotte Gray

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2001, USA, Drama, 116 min
Dansk titel: Charlotte Gray
Instr: Gillian Armstrong Prod: Sarah Curtis, Douglas Rae  Manus: Jeremy Brock  Baseret på: roman af Sebastian Faulks  Foto: Dion Beebe  Klip: Nicholas Beauman  Mus: Stephen Warbeck  
Medvirkende:
Cate Blanchett (Charlotte Gray)
Billy Crudup (Julien Levade)
Michael Gambon (Levade)
James Fleet (Richard Cannerly)
Abigail Cruttenden (Daisy)
Charlotte McDougall (Sally)
Rupert Penry-Jones (Peter Gregory)
Robert Hands (Borowski)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.