3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

First Deadly Sin, The
En pensionsduelig politimand tager en sidste sag, hvor han jager en øksemorder, mens konen ligger halvvejs i koma på sygehuset.
FINT AFBALANCERET KRIMI
Frank Sinatra fik hér et overbevisende comeback efter ti års pause fra filmen. Hans figur i "The First Deadly Sin" hører til blandt hans mere alvorlige roller, og det klæder den aldrende flødetenor at spille en rolle med substans.

En sag mere
Sinatra spiller den aldrende betjent, Edward Delaney, der står for at skulle pensioneres. Men han kan lige nå at tage en sag mere, måske også for at dulme nerverne, mens hans kone ligger afkræftet og halvvejs i koma på hospitalet.

Med sine helt egne fredsommelige men effektive metoder sporer Delaney sig ind på morderen, som vi også følger sideløbende.

Stemningsfuld & rolig
Filmen er ganske stemningsfuld takket være en yderst afbalanceret fortællestil, der er rolig, behagelig og medrivende. Det meste standard-tjubang-action fra lignende krimier er fjernet til fordel for tanker og psykologien bag.

Fat i den lange ende
Brian G. Hutton instruerer flot og har fat i den lange ende i sin karakteristik af opklaringsarbejdet, når han vover at lægge vægten på psykologien frem for rendyrket spænding. Filmen er baseret på en roman af Lawrence Sanders.

En utaknemmelig rolle
Faye Dunaway er tæt på at være blevet tildelt filmhistoriens mest utaknemmelige "hovedrolle" - som sengeliggende og syg med knap nok en enkelt replik. Men hun udgør en god forklarende foranstaltning i forhold til Sinatras rollefigur.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Intet billede af filmen First Deadly Sin, The

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1980, USA, Krimi, min
Dansk titel: Øksemorder jages
Instr: Brian G. Hutton Prod: George Pappas, Mark Shanker  Manus: Mann Rubin  Baseret på: roman af Lawrence Sanders  Foto: Jack Priestley  Klip: Eric Albertson  Mus: Gordon Jenkins  
Medvirkende:
Frank Sinatra (Edward Delaney)
Faye Dunaway (Barbara Delaney)
David Dukes (Daniel Blank)
George Coe (Dr. Bernadi)
Brenda Vaccaro (Monica Gilbert)
Martin Gabel (Christopher Langley)
Anthony Zerbe (Captain Broughton)
James Whitmore (Dr. Sanford Ferguson)
Joe Spinell (Charles Lipsky)
Jeffrey DeMunn (Sgt. Fernandez Correlli)
Bruce Willis (Man entering diner as Delaney leaves (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.