3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Contender, The
Den amerikanske præsident skal have ny vicepræsident, men magtfulde bagmænd sætter sig imod.
HØJDRAMATISK POLITISK THRILLER
Instruktør og manuskriptforfatter, Rod Lurie, vækker effektivt den politiske thrillergenre til live med denne dramatiske blodsudgydelse uden blod.

Den amerikanske præsident skal have ny vicepræsident, og han har to kandidater, hvoraf han foretrækker den kvindelige, Laine Hanson. Der sidder dog stærke kræfter i kulissen, som meget hellere vil have den mandlige kandidat på posten.

Særdeles beskidte kneb
Særdeles beskidte kneb bliver anvendt, Laine Hanson bliver bl.a. anklaget for at have dyrket 'ekstremt ulækker' sex i sine meget unge dage, da hun efter sigende skulle have deltaget i gruppesex(!)

Krig uden våben
Filmen er et studie i taktikker - en krig uden våben, hvor ord er magt. Den anklagede kvinde sættes i et så dårligt lys, at hun er tæt på at bakke ud af det hele, men samtidig bliver hun alligevel tændt på at tage kampen op imod de magtfulde bagmænd, der ikke selv har alt for rent mel i posen.

Ekstrem intensitet
Der er et niveau af ekstrem intensitet gennem det meste af denne gennemarbejdede film. De fleste skuespillere er velinstruerede og tændte, bedst er Joan Allen i en hudløs præstation - og Gary Oldman som det dumme svin.

Ødelæggende slutning
Historien er uforudsigelig og højdramatisk, udviklingen kan virkelig overraske og begejstre. Desværre forfalder instruktøren til den bittert rosenrøde slutning, der har en ætsende virkning på hele filmen.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Contender, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2000, USA, Krimi, 116 min
Dansk titel: Contender, The
Instr: Rod Lurie Prod: Willi Bär, Marc Frydman, James Spies (IV), Douglas Urbanski  Manus: Rod Lurie  Foto: Denis Maloney  Klip: Michael Jablow  Mus: Larry Groupé  
Medvirkende:
Joan Allen (Sen. Laine Hanson)
Jeff Bridges (President Jackson Evans)
Gary Oldman (Rep. Sheldon ' Shelly' Runyon)
Christian Slater (Rep. Reginald Webster)
Sam Elliott (Kermit Newman)
William Petersen (Gov. Jack Hathaway)
Saul Rubinek (Jerry Tolliver)
Philip Baker Hall (Oscar Billings)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.