3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

China Syndrome, The
En gruppe tv-journalister bliver vidner til en ulykke, mens de laver en reportage fra et a-kraftværk. Men der ikke sket noget, siger man...
UPOPPET OG REEL SPÆNDING
Et af Michael Douglas’ tidlige projekter som producent er denne spændende og skræmmende fortælling om atomkraften i USA.

Upoppet & afdæmpet
På en tilpas upoppet og afdæmpet måde bevæger historien sig ind i det ubehagelige emne, og filmens klimaks emmer af spænding.

Den meget populære tv-journalist Kimberley Wells har sammen med sin fremadstræbende fotograf Richard Adams skaffet sig ind på det lokale atomkraftværk for at foretage et interview med værkets leder.

En lille fejl
Mens de optager, sker der en rystelse, og det er åbenlyst, at folkene i kontrolrummet er oprørte. Alligevel får tv-folkene at vide, at det ikke var andet end en lille fejl.

I farezonen
Men det skal snart vise sig, at atomkraftværket er i farezonen. Hvis kernen bliver blottet, kan man risikere "Kinasyndromet", hvor der i princippet kan blive smeltet hul helt ned til Kina.

Hvis uheldet er ude..
Da Kimberley Wells får nys om dette, opsøger hun lederen fra kontrolrummet Jack Godell. Han elsker værket, og han indser, at der er stor risiko for at det går helt galt. Mange mennesker kan omkomme, hvis uheldet er ude.

Nervepirrende kamp mod uret
Nu begynder en nervepirrende kamp mod uret og i særlig grad mod det øvrige personale på værket, der mener, at Jack er gal, når han siger, at værket skal lukkes.

Jack låser sig ved magt inde i kontrolrummet, og kræver at Kimberley Wells kommer og foretager en direkte reportage, så befolkningen kan blive klar over problemet.

Kraftfulde præstationer
Et par kraftfulde præstationer fra Jane Fonda og Jack Lemmon er filmens bærende støtter, men også et fint manuskript med effektiv spænding og samtidig rimeligt sandsynlige udfald er med til at gøre filmen interessant.

Ingen underlægningsmusik
Michael Douglas med fuldskæg er god i en større birolle. Bemærk, at der ikke er noget underlægningsmusik i filmen. Historien er nervepirrende nok uden - et åbenlyst kvalitetstegn.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
China Syndrome, The

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1979, USA, Thriller, 122 min
Dansk titel: Kinasyndromet
Instr: James Bridges Prod: Michael Douglas  Manus: Mike Gray, T.S. Cook, James Bridges  Foto: James Crabe  Klip: David Rawlings  
Medvirkende:
Jane Fonda (Kimberley Wells)
Jack Lemmon (Jack Godell)
Michael Douglas (Richard Adams)
Scott Brady (Herman DeYoung)
James Hampton (Bill Gibson)
Priser:
AAN, Bedste scenografi
AAN, Bedste manuskript
AAN, Bedste skuespillerinde (Fonda)
AAN, Bedste skuespiller (Lemmon)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.