3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Cruel Intentions
Et sexrivaliserende søskendepar indgår et væddemål: Hvis han kan forføre en ung jomfru, vil han til gengæld få det, han altid har ønsket sig.
FRISK GENINDSPILNING

Filmatiseringer af Choderlos de Laclos' roman:
Dangerous Liaisons (1998)
Valmont (1989)
Cruel Intentions (1999)

"Cruel Intentions" har på dansk fået den noget mere savlfrembringende titel, "Sex Games": Begge titler er, som det fremgår, på engelsk, og de er begge meget sigende om filmen.

Et sexet væddemål
Den unge Sebastian Valmont lever og ånder for sit specielle talent: At forføre helt unge piger. Han indgår et væddemål med sin sexede halvsøster, Kathryn Merteuil, der lyder, at hvis Valmont kan lykkes med at forføre den dydige unge jomfru, Annette Hardgrove, som han har øje på, så kan han til gengæld indkassere en tur i kanen med den kostbare halvsøster.

Noget som Sebastian altid har ønsket sig! Hvis Kathryn vinder, overtager hun til gengæld Sebastians vakse bil.

Selvsikker charmør
Det bliver som ventet ikke nemt for den selvsikre unge charmør at lægge billet ind hos den gennemfornuftige Annette, men når først han spiller på alle talenterne, er der ikke mange, der kan holde sig i skindet.

Kathryns og Sebastians leg med sex kører dog ud på et sidespor, og det får fatale følger.

Talentfulde unge spillere
"Cruel Intentions" vinder først og fremmest på sine virkeligt talentfulde unge skuespillere: Både Sarah Michelle Gellar og Ryan Phillippe er helt uovervindelige som stærkt rivaliserende søskende med fabelagtig effektiv sexappeal.

Smukt jomfrueligt
I mindre roller skal der lyde store roser til Reese Witherspoon for hendes troværdige naturlighed, til Selma Blair for hendes smukt jomfruelige udforskninger, Joshua Jackson for en virkeligt skøn homoseksuel drugdealer med afbleget hår, for ikke at glemme Eric Mabius i rollen som Jacksons forskræmte elsker.

Indbydende
Filmen er indbydende fra begyndelsen. De mange unge ansigter er i sig selv billedskønne, men det bedste er, at historien i det meste af filmen er dejligt fræk og flabet i sin karakteristik af seksualiteten. Det varer ved det meste af filmen, men ebber desværre ud efterhånden som vi nærmer os slutningen.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Cruel Intentions

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1999, USA, Romantik, 93 min
Dansk titel: Sex Games
Instr: Roger Kumble Prod: Neal H. Moritz  Manus: Roger Kumble  Baseret på: romanen "Les Liaisons Dangereuses" af Choderlos de Laclos  Foto: Theo van de Sande  Klip: Jeff Freeman  Mus: Ed Shearmur  
Medvirkende:
Sarah Michelle Gellar (Kathryn Merteuil)
Ryan Phillippe (Sebastian Valmont)
Reese Witherspoon (Annette Hargrove)
Selma Blair (Cecile Caldwell)
Louise Fletcher (Helen Rosemond)
Joshua Jackson (Blaine Tuttle)
Eric Mabius (Greg McConnell)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.