Dennis (2007)

  En enorm bodybuilder ligger under for sin gamle mors humørsvingninger og har svært ved at finde egne ben.


  RAFFINERET YNKELIGHED

  Sammenhængende film:

  Dennis (2007)

  10 timer til paradis (2012)

   

  Der er en underspillet charme og en betagende simplificeret hjertelighed over Mads Matthiesens Super16-kortfilm "Dennis".

  Jordnært og skarpt
  Holdt i en jordnær og skarpt fokuseret fortællestil rammer filmen flot det tragikomiske og almenmenneskelige perspektiv.
   

  Den forsagte martyr

  Dennis er bodybuilder og træner til dm. Han bor alene med sin lille mor i et parcelhus, og moderen er den forsagte martyr, der ikke under sin søn et liv uden for kødgryder og træning. Da Dennis forsøger sig med en date, bliver hans sårbarhed og generthed udstillet og gjort til grin. Tilbage hos den kabalelæggende mor finder han igen den tryghed, som han trods alt har det bedst med.

  Det stakkels og det ynkelige
  Ideen til manuskriptet er i sig selv beundringsværdig. Filmen dyrker det stakkels og det ynkelige ved det monstrøse menneske med den lille hjerne og det store hjerte. Det er både smukt og en smule bevægende og leder tankerne hen på mange klassiske eventyr, fx H.C. Andersens "Den grimme ælling".

  Blikket ned i jorden
  Kim Kolds portræt af Dennis er flot ramt: evigt selv-undskyldende, lavmælt og med blikket slået ned i jorden. Som Dennis' mor er Elsebeth Steentoft raffineret martyrisk.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2007, Danmark, Drama, 18 min.

  Dansk titel: Dennis
  Instr: Mads Matthiesen Prod: Jonas Bagger Manus: Mads Matthiesen, Martin Zandvliet Foto: Mads Matthiesen, Michael Noer, Niki Vraast-Thomsen Klip: Mads Matthiesen, Martin Zandvliet Mus: Sune Martin
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Short Award: Best Short Film
  • BERLIN - Short Award: Mads Matthiesen