Dennis (2007)

    En enorm bodybuilder ligger under for sin gamle mors humørsvingninger og har svært ved at finde sine egne ben.


    RAFFINERET YNKELIGHED

    Sammenhængende film:

    Dennis (2007)

    10 timer til paradis (2012)

     

    Der er en underspillet charme og en betagende simplificeret hjertelighed over Mads Matthiesens Super16-kortfilm. "Dennis". Holdt i en jordnær og skarpt fokuseret fortællestil indrammer filmen flot det tragikomiske og almenmenneskelige perspektiv.
     

    Den forsagte martyr

    Dennis er bodybuilder og træner til danmarksmesterskaberne. Han bor alene med sin lille mor i et parcelhus, og moren er den forsagte martyr, der ikke under sin søn et liv uden for kødgryder og træning. Da Dennis forsøger sig med en date, bliver hans sårbarhed og generthed udstillet og gjort til grin. Tilbage hos den kabalelæggende mor finder han igen den tryghed, som han trods alt har det bedst med.

    Det stakkels og det ynkelige
    Ideen til manuskriptet er i sig selv beundringsværdig. Filmen dyrker det stakkels og det ynkelige ved det monstrøse menneske med den lille hjerne og det store hjerte. Det er både smukt og en smule bevægende og leder tankerne hen på mange klassiske eventyr, fx H.C. Andersens "Den grimme ælling".

    Blikket ned i jorden
    Kim Kolds portræt af Dennis er flot ramt: Evigt selv-undskyldende, lavmælt og med blikket slået ned i jorden. Som Dennis' mor er Elsebeth Steentoft raffineret martyrisk.



    Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, Danmark/KortDok, Drama, 18 min.

    Dansk titel: Dennis
    Instr: Mads Matthiesen Prod: Jonas Bagger Manus: Mads Matthiesen, Martin Zandvliet Foto: Mads Matthiesen, Michael Noer, Niki Vraast-Thomsen Klip: Mads Matthiesen, Martin Zandvliet Mus: Sune Martin
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • BERLIN - Short Award: Best Short Film
    • BERLIN - Short Award: Mads Matthiesen