Pressure (2015)

    En lille gruppe dykkere i en dykkerklokke strander på bundet af havet uden forbindelse til verden oven vande.


    ÅNDENØD

    Der er pres på i mere end én betydning, da en lille gruppe erhvervsdykkere strander lidt over 200 meter under havets overflade. Ilttanken i dykkerklokken svinder, og der er ingen kontankt med det moderskib, der sendte dem ned for at udbedre et hul i en olieledning.

     

    Stof til en kernseund thriller

    Se, dét er stof til en kernesund thriller – for hvem kan ikke identificere sig med begrebet "tiltagende begrænset ilt". Det sætter i hvert fald luksuslivet oven vande i perspektiv. For erhvervsdykkerne er det ramme alvor, og finder de ikke en (desperat) løsning i tide, er de dømt til (tryk)døden.

     

    Havbundsintimitet

    "Pressure" fungerer ret godt på sine havbundsdybe intime præmisser: Her er bare en diminutiv dykkerklokke og en tid, der rinder ud. Selvsagt tilført lidt interne intriger og – desværre – lidt uklædelige romantiserende tilbageblik/syner.

     

    Ekstremrystende kameraføring

    Spillet er ikke altid lige gennemgodt, og meget af dramaet er underkastet en ærgerligt diktatorisk underlægningsmusik. Men allermest forstyrrende ved filmoplevelsen er reelt den (mistforståede) ekstremrystende kameraføring, der skal give indtryk af kaos i dykkerklokken, men som tvært imod kaster dele af fortællingen i grams.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2015, Storbritannien, Drama, Thriller, Skibe på film, 91 min.

    Dansk titel: Pressure
    Instr: Ron Scalpello Prod: Laurie Cook, Alan McKenna, Jason Newmark Manus: Alan McKenna, Paul Staheli Foto: Richard Mott Klip: Johnny Rayner, Jake Roberts Mus: Benjamin Wallfisch
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation