Last Summer (2013)

    Et ungt kærestepar forsøger at få det bedste ud af det, der muligvis bliver deres sidste sommer sammen.


    LYRISK OVERLOAD

    Velment, men også udtalt underernæret lavbudgetslyrik fra writer/director Mark Thiedeman. "Last Summer" emmer af stemning og har en yderst frodig lyrisk åre, men balance er der ikke ret meget af i hverken fortælling eller fortællestil.

     

    Uden noget fikspunkt

    Teenagekæresteparret Luke og Jonah bruger meget tid sammen i den varme amerikanske sommer. Der kysses, krammes og dikkedikkes – når ikke der cykles omkring uden noget fikspunkt. Med andre ord formålsløs formålsrettethed i det, der muligvis bliver deres sidste sommer sammen.

     

    Pletvis smukt

    Det er i store træk handlingen i den stillestående, pletvis smukke og under alle omstændigheder visuelt pirrende filmoplevelse. Mark Thiedeman er detaljens mand, hvad de mange lyriske nærbilleder af alt mellem himmel og jord – dog gerne sager funderet i naturen – vidner om.

     

    Svært at finde holdepunkter

    Det er alt sammen lige til at gabe over med en spilletid på kun lige over en time og med en diminutiv brug af musik, men alligevel er det svært at finde holdepunkter og identifikation i filmen. De to unge (amatør)hovedrolleindehavere spiller relativt pænt, men deres tilnærmelsesvis søde hverdagsliv kaster bare ikke ret meget genklang af sig.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, USA, Drama, Romantik, Teenagere, Homoseksuelt tema, 73 min.

    Dansk titel: Last Summer
    Instr: Mark Thiedeman Prod: Elizabeth Strandberg, Mark Thiedeman Manus: Mark Thiedeman Foto: David Goodman Klip: Mark Thiedeman
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation