Heavy (1995)

    En outreret genert, grænsende til det autistiske, fastfoodkok kaster lange blikke efter en ny servitrice, der dog allerede dater en anden fyr.


    MED NEDSLÅET BLIK

    Ekstremt tålmodighedskrævende og tilsvarende langsommelig dramatik: "Heavy" er James Mangolds instruktørdebut, og selvom den skæve historie nok har sine søde og krammenuttede facetter, er den i helheden ikke spor forløsende.

     

    Begrænsende generthed

    Victor står i køkkenet i sin gamle mors fastfood-restaurant. Han er overvægtig, outreret genert og forfalder nemt til overspisning, når livet presser. Da den unge servitrice, Callie, får job i restauranten, falder Victor med det samme for hende. Men der er lang vej, til han eventuelt kan vinde hendes hjerte. Som miniumum kræver det i hvert fald, at han begynder at tale – hvilket hans generthed også begrænser ham i.

     

    Ensidigt tavs

    Pruitt Taylor Vince er skøn som Victor, men i en rolle, der simpelthen bliver for ensidigt bliknedslående og tavs. Han får flot modspil af en meget ung Liv Tyler, men heller ikke hendes Callie-rolle stikker dybt nok til rigtig at funkle. Shelley Winters udfylder fint den aldrende morrolle. Hun vil ikke give sin tykke søn ret i, at han er overvægtig – han er bare stærk og har pondus!

     

    Velment, men meget smalt

    Så altså et velment, men meget smalt hverdagsdrama, der holder sig meget til den samme resturantlocation, og som i for rigelige mål er underkastet Thurston Moores kedsommeligt insisterende musik.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1995, USA, Drama, Romantik, 105 min.

    Dansk titel: Heavy
    Instr: James Mangold Prod: Richard Miller Manus: James Mangold Foto: Michael F. Barrow Klip: Meg Reticker Mus: Thurston Moore
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CAN-N - Golden Camera-nominering
    • SUNDANCE - Special Jury Recognition
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering