The Magic of Ordinary Days (2005)

    Juli, 1944: En højtuddannet, gravid kvinde tvinges til at gifte sig med en udkantslandmand. Kan det kaste noget godt af sig?


    "BONDE SØGER BRUD"

    Næsten som vor i tids reality-programmer om giftermål på kryds, tværs og ind over midten, serveres her en romantisk platte af de stensikkert sødladne. "The Magic of Ordinary Days" parkerer en langsommelig forelskelsesproces under 2. verdenskrig, selvom det ikke er noget, de mærker meget til langt ude på landet.

     

    Tvunget af omstændighederne

    Hertil flytter billedskønne Olivia, tvunget af omstændighederne – og sin far. Hun er blevet gravid med et "gadekryds", og faren kræver, at hun gifter sig med udkantslandmanden Ray. Han gør ikke meget væsen af sig, men er – skal det vise sig – godheden selv. Spørgsmålet er, om det kan opveje Olivias længsel tilbage til storbylivet og omgangen med ligesindede højtuddannede...

     

    Nydeligt tidsbillede

    Tv-filmen byder på glimt at nydeligt portrætteret landmandsliv, og der er lagt en del kræfter i at presse en form for troværdighed ud af tidsbilledet, herunder kostumer, biler, bygninger og interiør.

     

    Eminent sukret

    Men intet kan overstråle det eminent sukrede i historien (baseret på en roman af Ann Howard Creel). Det er tydeligt fra start, at intet vil falde som overraskelser, og det kommer også til at holde stik. Komplet med rigelige mængder sakkarinmusik (og elendigt animerede (sommer)fugle).

     

    Håbløse fyldstofssekvenser

    Fyldstofssekvenserne, hvor Olivia bl.a. bliver veninder med et par af de japansk funderede kvinder, der arbejder på markerne, er decideret håbløse (også i spillet), men ellers er der trods alt en vis pondus i samspillet mellem Keri Russell og Skeet Ulrich i den sentimentale duo.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2005, Canada, Drama, Romantik, Børn på film, Biler på film, Teenagere, Krigsdrama, 98 min.

    Dansk titel: The Magic of Ordinary Days
    Instr: Brent Shields Prod: Andrew Gottlieb, Jim O'Grady Manus: Camille Thomasson Baseret på: roman af Ann Howard Creel Foto: Eric van Haren Noman Klip: Michael D. Ornstein Mus: Lawrence Shragge