Hush (2016)

    En døvstum succesforfatterinde fanges i et mareridt, da en nådesløs morder vil lege kat og mus i og omkring huset langt ude i skoven.


    INGEN SKRIG AT HØRE...

    Klassisk intruder-gyserthriller, som amerikanerne elsker dem: Her med et twist, der altid tager kegler og som åbner (simple) døre til at fortætte og perspektivere det klichémættede setup. Nemlig at hovedpersonen, succesforfatterinden Maddie, er døvstum.

     

    Langt ude i skoven...

    Hun bor mutters alene i et stort træhus langt ude i skoven. Her er det meningen, hun skal færdiggøre opfølgningen på sin sidste succesroman, men det kniber med slutningen. Da hun pludselig får en besked på computeren afsendt fra egen mobil, bliver Maddie klar over, at hun ikke er alene i huset...

     

    Ingen skrig at høre

    Og ganske rigtigt: En til at begynde med maskeklædt mand leger kat og mus med Maddie. Det er hans sport – tydeligvis, og han har til lejligheden medbragt bue og pil og en god portion tålmodighed. For her ude kan ingen høre dig skrige... og da slet ikke, hvis du er stum.

     

    Antikke genrepræmisser

    "Hush" fungerer rigtig pænt på sine nærmest antikke genrepræmisser, og den fortættede underholdning leveres kontant og kompakt på behagelige 82 minutter – inklusive sluttekster.

     

    Ingen luksusgyser

    Men det er ingen luksusgyser, og vi bliver ikke forkælet med noget, vi ikke havde set komme. Det inkluderer også et lige lovlig anmassende lyd- og musikbillede, hvor lyden – selvfølgelig – er rigtig legesygt søgende ind i Maddies stille verden.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Gyser, Thriller, 82 min.

    Dansk titel: Hush
    Instr: Mike Flanagan Prod: Jason Blum, Trevor Macy Manus: Mike Flanagan, Kate Siegel Foto: James Kniest Klip: Mike Flanagan Mus: The Newton Brothers
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation