Matabichos (2014)

    Teenageren Andrés udsættes for grov mobning i skolen, indtil han får nok og begynder at give igen – med fatale konsekvenser.


    ULTRAKOMPAKT NÆRVÆR

    Den unge mexicanske teenager Andrés forsøger egentlig bare at passe sin skole, men bliver konstant mobbet af et par drenge i klassen. Pludselig bliver det for meget for Andrés, og han tager drastiske metoder i brug... uden at tænke over konsekvenserne.

     

    Ultrakompakt

    "Matabichos" lykkes flot med at udfolde sin ultrakompakte historie på bare 15 minutter – så perspektiverne og dramaet lever videre længe efter. Instruktør og manusforfatter Gabriela Palacios får det indre, tågede frustrationsdrama helt frem i nærbillederne af talentfulde Gabriel Santoyo (i rollen som Andrés).

     

    Ingen nem opgave

    Det er ingen nem opgave at formidle store følelser på blot et kvarter, men indlevelsen er mærkbar og smittende, og mobbe-temaet universelt på tværs af kontinenter. Følelserne bag facaden er nærmest ætset ind i kameralinsen, når Andrés gang på gang fornedres, indtil hævnen og dens sødme (måske) kan bløde ham lidt op.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Mexico, Drama, Teenagere, Coming of Age, 15 min.

    Dansk titel: Bug Killer
    Instr: Gabriela Palacios Prod: Carolyn Bowes Manus: Gabriela Palacios Foto: Santiago Sanchez Klip: Miguel Salgado
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation