'71 (2014)

    En purung britisk soldat strander ufrivilligt mellem de nådesløse kæmpende parter i den nordirske konflikt i Belfast, 1971.


    EN KONFLIKT I KONFLIKTEN

    Visuelt flot og nervepirrende britisk drama, der går i flæsket på konflikten i Nordirland i 1971. Her strander den unge britiske soldat Gary midt i det hele, idet han bliver væk fra sin deling.

     

    Benene på nakken

    Nu kan det nok være, at han får benene på nakken, for de stridende parter er bestemt ikke venligt stemte. Gary bliver da også så alvorligt såret ad flere omgange, at han skal være yderst glad for, at et par lokale risikerer alt ved at lappe ham sammen.

     

    Betagende visuel stemning

    "'71" ejer en betagende visuel stemning, hvor det meste af handlingen udspiller sig i et (gul-filtreret) gadelys-mystisk aften/nattemørke. Og de mange magtfulde konflikt-soldater spilles med en pænt smittende sammenbidthed.

     

    Konflikt i konflikten

    Jack O'Connell lever sig fint ind i konflikten i konflikten: Han er virkelig nødt til at bide både baller og tænder sammen, når han skal skjule sig i gyder og mellem trøstesløse Belfast-betonblokke. Vel at mærke med op til flere åbne sår.

     

    Ekstremt musikunderlagt

    Desværre – og det er et stort minus – er filmen meget ekstremt musikunderlagt. Det forekommer både som "dyster-bombastisk" underlægning og i et lyddesign, der er lige dele overtændt og musik-infiltreret.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Storbritannien, Krimi, Action, Krig, Drama, 99 min.

    Dansk titel: 71
    Instr: Yann Demange Prod: Robin Gutch, Angus Lamont Manus: Gregory Burke Foto: Tat Radcliffe Klip: Chris Wyatt Mus: David Holmes
    Priser
    • BERLIN - Prize of the Ecumenical Jury
    • BERLIN-N - Best First Feature-nominering
    • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering