Storm Warning (2007)

    Et par på romantisk tur i en lille båd farer vild. Et stormvejr raser, men dér, hvor de banker på, bor fjendtligtstemte bonderøve.


    UDKANTS-GÅSEHUD

    Kæresteparret Pia og Rob skulle nok ikke være sejlet ind i den labyrintiske mangrovesump i udkants-Australien. Snart er de faret vild, en storm går amok, og parret søger hen til en yderst øde beliggende gård.

     

    Debile og indavlede

    Her er ingen hjemme, men det kommer der snart: Og beboerne (en far, hans to sønner og en rotweiler) er ikke ligefrem gæstfri. Nu starter helvede på jord for Rob og Pia - for der er ingen grænser for, hvad de debile, indavlede og tandforrådnede mænd kan finde på at udsætte dem for. Det gælder om at være snarrådig... måske har Pia en plan, for Robs ben bliver hurtigt ukampdygtigt.

     

    Gysergenre-fascination

    Grundpræmissen: Langt ude i ingenmandsland bor tre voldelige, klamme, liderlige, dræberlystne mænd er egentlig ret gysergenre-fascinerende og fungerer til en vis grænse. Det kaster i hvert fald en stribe temmeligt effektive gys af sig.

     

    Stereotyper smurt tykt ud over det hele

    Men stereotyperne er omvendt smurt alt for tykt ud over det hele: Bonderøvene uden sammenlagt en halv hjernecelle og med halvt forrådnede tænder vakler rundt og slikker sig om munden ved synet af smækre Pia i våddragt.. Hun skal kneppes, og det kan kun gå for langsomt!

     

    Outreret klamt hus

    Brødrenes daddy, kaldet "Poppy", har magten! Således sørger han (ovenpå at have gennembanket sønnerne) for, at der kører hingsteporno på fjernsynet i baggrunden(!), mens trekløveret tager en slapper i sofagruppen i det outreret klamme hus, hvor alt flyder.

     

    Meget hårdt trukket op

    Linjerne er trukket hårdt op, og det kan være nok så underholdende, men også trættende. Spillet er passabelt, skildringen af uophørlig storm over udkantssted er anmassende - ligesom den tåbeligt dikterende og konstant tilstedeværende underlægningsmusik, komponeret af instruktøren selv.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, Australien, Gyser, Thriller, 86 min.

    Dansk titel: Storm Warning
    Instr: Jamie Blanks Prod: Pete Ford, Gary Hamilton Manus: Everett De Roche Foto: Karl von Moller Klip: Jamie Blanks, Geoff Hitchins Mus: Jamie Blanks
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation