Midnight Family (2019)

    Der er kun 45 ambulancer til 9 mio. indbyggere i Mexico City. Men et løst netværk af privatejede ambulancer supplerer.


    Der er kun 45 ambulancer til 9 mio. indbyggere i Mexico City. Men et løst netværk af privatejede ambulancer supplerer – og dét er svært nødvendigt!

     

    Ikke for sarte sjæle

    Dokumentaren følger familien Ochoa, der ejer en sådan privat ambulance, og det er ikke hverken for sarte sjæle eller ufarligt arbejde (men ca. 12-årige sønnike er alligevel med på udrykningerne).

     

    Ufiltreret portræt

    Hudløst, ufiltreret portræt af hverdagens helte mellem et hav af forskellige grader af tilskadekomne. Den unge ambulanceredder bruger lang tid på at sætte sit hår inden nattens tjans og udbryder bl.a. ”Det er cool at se et skudsår, jeg elsker det!”.

     

    Splat, død og ødelæggelse perspektiveret

    Men filmen kommer samtidig med perspektiver på behovet for at komme ned på jorden i en hverdag omgivet af splat, død og ødelæggelse. Betagende virkelighedsnær også på lydsiden – uden underlægningsmusik (på nær op imod slutteksterne).

     

    Øde gader

    Og som titlen antyder, arbejder familien Ochoa om natten, hvilket giver optagelserne mere spillerum (gaderne er ind imellem lidt mere øde). Filmen vandt F:ACT Award på DOX.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, Mexico, Dokumentar, 81 min.

    Dansk titel: Midnight Family
    Instr: Luke Lorentzen Prod: Daniela Alatorre, Elena Fortes, Luke Lorentzen, Kellen Quinn Manus: Luke Lorentzen Foto: Luke Lorentzen Klip: Luke Lorentzen Mus: Leonardo Heiblum, Jacobo Lieberman, Alexis Ruiz, Andrés Sánchez
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering