Local Hero
En amerikansk oliegigant sender to forhandlere til en lille skotsk landsby. Her skal de forsøge at overbevise beboerne om, at området skal henlægges til olieindustri.
OLIE ELLER IDYL
Charmerende og lun britisk fortælling, der holder sig langt fra forudsigelighedens jagtmarker. Man hygger sig hele vejen igennem filmens 107 minutter og undrer sig over, hvorfor amerikanerne ikke også kan lave så stilfærdige og varme fortællinger.

Storslået skotsk natur
To mellemhandlere fra et gigantisk amerikansk oliefirma rejser til Skotland. Her har oliebossen, Happer, udset sig alle tiders borelokaliteter - midt i den storslåede skotske natur.

Mellemhandleren, Mac, og hans kompagnon, Ben, indlogeres på det lille lokale hotel, hvor bestyreren, Urquhart, tager sig kærligt af dem. Han er nemlig en af mange i landsbyen, der hellere end gerne vil blive millionærer på naturens reserver.

Forhandlingerne går i det hele taget forbløffende godt, og Mac får nemt tid til at ringe hjem til bossen, der har bedt ham holde øje med den skotske stjernehimmel.

"Satige" rapporter
Mange års forretningssucces er begyndt at kede den rige boss, og han har kastet sig over astronomien som sin store lidenskab. Efterhånden bliver Macs beskrivelser fra det skotske så "saftige", at bossen selv må af sted.

Uhøjtideligt fredelig
Man kommer til at elske denne film, fordi den er så uhøjtidelig og rummer store kvaliteter i skuespil og fotografering. De mange fabelagtige totalbilleder af den skotske natur er med til at højne filmoplevelsen.

Ikke en komedie i ordets egentlige betydning, snarere et humoristisk og lunt studie i menneskers forskellighed.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2012
Udskriftsvenlig udgave