Kes
En engelsk underklasseknægt finder fred, da han fatter interesse for at opdrætte en rovfugl midt i alle hverdagens elendigheder.
USENTIMENTAL STYRKE
Ken Loachs første spillefilm er denne charmerende og usentimentale skildring af drengen Billy (David Bradley) og hans alt andet end smukke barndom i det fattigste kvarter i Barnsley, England.

Usentimental tilgang
Filmen er rørende og stærk i kraft af netop den usentimentale tilgang til historien: oplevelsen af filmen bliver intens, skildringen er på det nærmeste dokumentarisk.

Knægten Billy lever en kummerlig tilværelse i et ludfattigt kvarter, og han må kæmpe for at klare dagligdagens gøremål. I skolen bliver han hængt ud på det groveste af sin gymnastiklærer, og derhjemme lider han under en tyrannisk storebror.

En dag fatter Billy tilfældigt interesse for rovfugle, og han tager en lille unge med sig hjem, som han opdrætter og bruger al sin fritid sammen med - i en særlig verden, han kan lukke sig inde i.

Tæt kontakt
Man føler en tæt kontakt til karaktererne i historien, særligt Billy, der spilles med stor indlevelsesevne af unge David Bradley.

Utvivlsomt en film med et skrabet budget, men så meget desto mere overbevisende, at den fungerer så fint, som den gør.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2012
Udskriftsvenlig udgave