Dutch
En pubertetsdreng med storhedsvanvid kommer på lidt af en opgave med at bevare pokerfjæset, da han møder sin nye udholdende stedfar.
LUN HUMOR
En typisk John Hughes-komdie, men bliv nu ikke skræmt væk af dén grund, for i "Dutch" fungerer humoren temmelig upåklageligt.

Sprudlende underholdning
Historien er god, underholdende og sprudlende uden dog på nogen måde at på nogen måde at være nytænkende. Det er en grinefilm spækket med morsomheder af bedste skuffe. Samtidig er filmens had/kærligheds-tema fint fremstillet og virker stort set ikke vammelt.

Den 13-årige Doyle går på kostskole og er temmelig højrøvet, fordi hans far er en af Amerikas mest fremtrædende mænd (det må være grund nok).

Doyles mor vil gerne have ham hjem til Thanksgiving, men det er han ikke meget for - særligt ikke nu, hvor hun er sammen med en ny mand, Dutch.

En livslektie
Men Dutch tilbyder at hente Doyle, og de to lærer efterhånden hinanden "at kende". Samtidig lærer Doyle livet at kende, og han begynder at indse, at han måske ikke er jordens allermest fantastisk individ. Denne morale modtager man med blandende følelser.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2012
Udskriftsvenlig udgave