3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Telefon
En gal russer hypnotiserer uskyldige mennesker gennem telefonen, så de bliver omvandrende dræbermaskiner.
STILLESTÅENDE THRILLER
Man er aldrig i tvivl, når man ser en Don Siegel-film: Instruktøren sætter sin signatur under opening credits som altid, og giver hermed filmen et lille personligt præg.

Resten af filmen er i høj grad præget af Don Siegels fænomenale tekniske kunnen, og mange shots er opfindsomme og særprægede i deres indstillinger.

Historien det svageste led
Det er historien, der er det svage led i "Telefon", den er ikke særlig medrivende og i al sin politiske ævlen temmelig langtrukken.

Charles Bronson er KGB-agent og har fået til opgave at opspore en gal russer, der laver ravache - bl.a. i militæret, ved at sende mennesker, han har hypnotiseret gennem telefonen, ud som "gerningsmænd" og sabotere og myrde.

I lufthavnen møder agenten sin makker, der er en handlekraftig kvinde. De danner snart et godt team og finder i fællesskab frem til telefon-morderen.

Tør snak om politik
Der er noget i historien, der fænger og løber let, men der er så sandelig også meget tungt, som det synes umuligt at komme igennem. Tør snak om politiske interesser i militære baser osv. Er ikke just et opkvikkende, og man begynder at kunne spore tænke-på-andre-ting-fænomenet.
Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Telefon

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1977, USA, Krimi, 100 min
Dansk titel: Telefon
Instr: Don Siegel Prod: James B. Harris  Manus: Peter Hyams, Stirling Silliphant  Foto: Michael Butler  Klip: Douglas Stewart  Mus: Lalo Schifrin  
Medvirkende:
Charles Bronson (KGB Agent Grigori Borzov)
Lee Remick (Barbara, Double Agent)
Tyne Daly (Dorothy Putterman)
Donald Pleasence (Nicolai Dalchimsky)
Alan Badel (Col. Malchenko)
Patrick Magee (Gen. Strelsky)
John Mitchum (Harry Bascom)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.