4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Rookie, The
En garvet betjent oplærer meget mod sin vilje en ny grønskolling, men deres makkerskab viser sig at få stor betydning i det daglige arbejde.
IHÆRDIGT DUMSMART
Selv de allerbedste instruktører kan begå kæmpe brølere. Clint Eastwood har med "The Rookie" formået i to stive timer at koge suppe på et af de hidtil nok mest eminent elendige action-manuskripter.

Nedgørende vitser
Hvad skal man gøre ved en film som denne, der på alle måder er usandsynlig og plat, spækket med rædselsfulde politimakker-klichéer, hvori en nedgørende karl-smart-vits markerer hvert femte minut i filmen, og hvori Charlie Sheen forsøger at spille et troværdigt modstykke til en klodset og uoplagt Clint Eastwood?

Clint Eastwood spiller den garvede betjent, Pulovski, der efterhånden oplever biljagter, eksplosioner og blodbade som ren hverdag. Naturligvis (!) omkommer hans makker i filmens spæde begyndelse, og det bliver drengerøven David Ackerman, der tager over.

Ihærdigt hånlig
Ackerman tør dårligt røre ved en pistol og lader til at være bange for at få krøllet sit slips. Pulovski lægger ikke skjul på sin irritation, og hans ihærdigt hånlige, arrogante facon skal snart vise sig at hærde Ackerman, så han bliver alle tiders dræbermaskine.

87 stuntmen
"The Rookie" gav arbejde til ikke færre end 87 stuntmen - hvilket i høj grad siger noget om budget-planlægningen. Der må være afsat håndører til manuskriptskrivningen og et par hundrede millioner til stunts. At det så ikke er meget mere end fem flade øre værd er jo blot en skam.

Clint Eastwood passer overhovedet ikke i rollen som Nick Pulovski, og han når aldrig at blive troværdig. Charlie Sheen er som vi kender ham - han kan gå an.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Rookie, The

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1990, USA, Action, 116 min
Dansk titel: Koldt bly og varme øretæver
Instr: Clint Eastwood Prod: Howard Kazanjian, Steven Siebert, David Valdes  Manus: Boaz Yakin, Scott Spiegel  Foto: Jack N. Green  Klip: Joel Cox  Mus: Lennie Niehaus  
Medvirkende:
Clint Eastwood (Nick Pulovski)
Charlie Sheen (David Ackerman)
Raul Julia (Strom)
Sonia Braga (Liesl)
Tom Skerritt (Eugene Ackerman)
Lara Flynn Boyle (Sarah)
Xander Berkeley (Ken Blackwell)
Tony Plana (Morales)
Paul Ben-Victor (Little Felix)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.