3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Basic Instinct
Hemmelighedsfuld og sexet sprænger en mordmistænkt kvinde alle politibetjentens rammer og forfører ham i stor stil.
KLICHÉ OG BEGÆR
Instruktør Paul Verhoeven og manuskriptforfatter Joe Eszterhas har gjort brug af stort set enhver tænkelig kliché i denne sex-thriller.

Alle udfald gættet på forhånd
Man har gættet ethvert udfald, nærmest inden filmens anslag er ovre: Hvem et morderen, hvem mistænkes, hvem er offeret, hvem forelsker sig, hvem boller med hvem, hvem dør først, hvem bliver det sorte får?

Civilklædt begær
Michael Douglas spiller (endnu engang) en civilklædt betjent, kaldet Nick, med et eks-ægteskab i hælene og sans for sexede duller, der gerne går til bal uden trusser.

Udspekuleret sexkilling
Sådan en møder han i psykologen og forfatterinden Catherine Tramell. Hun er nemlig mistænkt for at have begået et brutalt mord efter nøjagtig samme opskrift som i en af sine bøger.

Men Catherine er uhyggeligt udspekuleret og spiller på enhver tangent - i særlig grad at lokke tungen ud af betjent Nick ved at lægge benene overskrævs på politistationen.

Til afhøring uden trusser
Nej, der er ingen trusser under nederdelen! Nick kan naturligvis ikke stå for den let tilgængelige blondinevagina, og inden længe dyrker han sveddryppende allroundsex med den mistænkte.

Iskoldt begær
Det er selvsagt farligt, for man ved aldrig, hvad sådan en bedårende yndig forfører kan finde på! Naturligvis tilspidser sagen sig i takt med det iskolde begær...

Vovede sexscener
"Basic Instinct" indeholder nogle af de absolut mest vovede sexscener set på amerikansk film! Oralsex der næsten er blød porno får vi dog kun lov at se, fordi filmen er specialklippet til det mere hærdede europæiske publikum!

Sexet udstråling
Sharon Stones sexede udstråling er effektiv, men hendes intentioner er lette at gennemskue for tilskueren, mens liderlige, småfede og jakkesætsklædte betjente falder på stribe for hendes tricks.

Michael Douglas skærer tænder af dyrisk begær og flår skjorten af uden at knappe op - så liderlig er han efter at have mødt Catherine.
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Basic Instinct

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1992, USA, Thriller, 123 min
Dansk titel: Iskoldt begær
Instr: Paul Verhoeven Prod: Alan Marshall  Manus: Joe Eszterhas  Foto: Jan De Bont  Klip: Frank J. Urioste  Mus: Jerry Goldsmith  
Medvirkende:
Michael Douglas (Nick Curran)
Sharon Stone (Catherine Tramell)
George Dzundza (Gus)
Jeanne Tripplehorn (Beth Gardner)
Denis Arndt (Walker)
Daniel von Bargen (Lt. Marty Nilsen)
Stephen Tobolowsky (Dr. Lamott)
James Rebhorn (Dr. McElwaine)
Peter Appel (Detective)
Priser:
AAN, Bedste musik
AAN, Bedste klipning
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.