4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Catchfire
På mission for at dræbe et vidne forelsker en lejemorder sig i sit offer og ledes af sit hårdkogte spor.
SPILDTE KRÆFTER
En markant mangel på originalitet gør denne film svær at sluge. Det hjælper kun ringe, at Dennis Hopper med sit skuespil tilfører filmen en god portion sjæl, når han som instruktør ikke formår at holde samling på tingene.

Vidnet ved for meget
Hopper spiller lejemorderen Milo, der sendes af sted for at dræbe kunstneren Anne Benton (Jodie Foster), da hun har overværet et brutalt mafiamord på en parkeringsplads og derfor ved for meget.

Den første forelskelse
Men da først Milo ser denne pige, kan han da ikke slå hende ihjel; han forelsker sig nemlig i hende. Det er hans første forelskelse, så for ham er det en ekstra stærk følelse. Følelserne er dog ikke gengældt, og det imponerer slet ikke kunstnerpigen, at Milo har sat sit liv på spil til ære for hende.

Et godt flugt-makkerpar
For nu er mafiabagmændene også efter Milo. Efterhånden fatter Anne alligevel sympati for den opblødte lejemorder, og de bliver et ganske godt flugt-makkerpar.

Uoriginalt & forudsigeligt
Det har tilsyneladende været svært for Dennis Hopper at få noget godt ud af det uoriginale og forudsigelige manuskript. Der er ikke rigtig mulighed for at bygge noget op, når stereotyperne hænger så lavt på træet, som de gør, lige til at plukke.

Halvhjertet skuespil
Skuespillet bliver heraf desuden halvhjertet, bl.a. spiller Jodie Foster middelmådigt. Det virker i det hele taget ikke som om, der er nogen, der er gået særlig højt op i projekt "Backtrack", og de 98 minutter føles som en krig.

Udfaldet kendes på forhånd
Filmen fungerer kort og godt ikke. Når noget skal forestille at være spændende, bliver det i stedet "afspændende", fordi man kender udfaldet på forhånd. Der er hverken noget at grine eller græde ad, og filmteknisk er vi på det jævne, komplet med overskruet musik.

Spildte kræfter
Filmfotograf Ed Lachman viser dog teknisk kunnen, bl.a. med ekspressive kameravinkler samt flotte totalbilleder. Lyssætningen følger trop og skaber i få vellykkede scener en vis noir-stemning. Synd at Dennis Hopper spildte sine kræfter på et projekt som dette.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Catchfire

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1988, USA, Thriller, 98 min
Dansk titel: Forelsket i et offer (Backtrack)
Instr: Dennis Hopper Prod: Dick Clark, Dan Paulson  Manus: Rachel Kronstadt Mann, Ann Louise Bardach  Foto: Ed Lachman  Klip: David Rawlings  Mus: Curt Sobel  
Medvirkende:
Dennis Hopper (Milo)
Jodie Foster (Anne Benton)
Dean Stockwell (John Luponi)
Vincent Price (Lino Avoca)
John Turturro (Finella)
Fred Ward (Pauling)
Grand L. Bush (Bank Teller)
Catherine Keener (Trucker's Girl)
Charlie Sheen (Bob)
Joe Pesci (Leo Carelli (ikke krediteret))
Tony Sirico (Greek)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.