4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Kids
Teenagerdrengene i storbyens puls kerer sig ikke om AIDS-faren men klør bare på med at forføre unge jomfruer.
SEXGALE TEENAGEDRENGE
Når man ser "Kids", føler man nærmest, at det er den første "rigtige" film om unge, man har set. På en gribende enkel og rystende direkte måde kaster debut-instruktøren Larry Clark tilskueren ud i en ucensureret teenage-dagligdag i downtown New York.

Direkte vej mod sex
For de unge teenagere i dette kvarter drejer tilværelsen sig udelukkende om sex, sprut, stoffer og skateboarding. Men i særlig grad drejer det sig om sex. Drengene taler ikke om andet, og al form for kontakt med det modsatte køn går den direkte vej mod sex.

Og pigerne taler sammen ned i mindste detalje om det ellers så prekære emne. Forføreren Telly har en forkærlighed for jomfruer, hvis uskyld og renhed på mange måder taler til hans grænseoverskridende temperament.

Sexgale drenge
Efter at have bollet med en omtrent 14-årig jomfru, springer han igen ud på gaden, hvor han mødes med sin gode kammerat Casper. De går sammen gennem den sommer-lumre storby, mens de taler om Tellys oplevelser, og de ender i en graffiti-overmalet lejlighed, hvor endnu flere sexgale drenge er i færd med at ryge sig skæve.

Samtidig følger vi et par piger, der er hos lægen for at få svar på deres HIV-test. Jennie viser sig at være HIV-positiv, selvom hun kun har haft et enkelt samleje - med Telly! Så mens Telly jagter endnu en jomfru, den smukke og godtroende Darcy, forsøger Jennie i en voldsom depression at finde Telly, inden han gør skaden endnu værre..

Virkelighedsnært
"Kids" udgør et troværdigt og virkelighedsnært ungdomsbillede, blandt andet fordi Eric Edwards' fotografering med håndholdt kamera og brug af naturligt lys forstærker autenticiteten, men i høj grad også på grund af det følte skuespil fra de uprøvede unge.

Alle unge er hentet ind direkte fra gaden, hvor instruktøren fandt dem i forberedelsesfasen. Manuskriptet er tilmed skrevet af den kun 19-årige Harmony Korine.

Ægte skuespil
Som følge af den ægte skuespil føler man, at "Kids" kommer endnu nærmere det dokumentariske. Opslugt af virkeligheden i billederne er det svært at vriste historien af sig efter den originale, åbne slutning.

Banebrydende & troværdig
Naturligvis (!) var det bramfri sprog og de direkte, ucensurerede billeder af purung sex for mange amerikanere en overtrædelse af mange tærskler, men mange steder (bl.a. i Europa) opfatter man med rette "Kids" som en banebrydende skildring af en udsat gruppe af nutidens unge, og det skudsmål - banebrydende og troværdig - fortjener den i høj grad at få.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Kids

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Drama, 87 min
Dansk titel: Kids
Instr: Larry Clark Prod: Carry Woods  Manus: Harmony Korine  Foto: Eric Edwards  Klip: Christopher Tellefsen  Mus: Lou Barlow, John Davis & Daniel Johnston  
Medvirkende:
Leo Fitzpatrick (Telly)
Justin Pierce (Casper)
Chloe Sevigny (Jennie)
Yakira Peguero (Darcy)
Javier Nunez (Javier)
Rosario Dawson (Ruby)
Priser:
CAN-N, Palme d´Or-nominering
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.