3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Home at the End of the World, A
En travl bøsse genforenes med sin barndomsven. Da vennen forelsker sig i bøssens kvindelige sambo, bliver det begyndelsen til et trekantsdrama.
LIDT OM LIVETS FACETTER
I godt halvanden time trækkes vi igennem en uskadelig men også uinspireret historie om kærlighedslivets små op- og nedture.

Hjerteligt forudsigelig
Det er en film i stil med Hella Joofs drama-komedier; meget enkel at gå til, uden udfordringer og hjerteligt forudsigelig.

Som teenagere er de nære venner, og det ender sågar med en ordløs fællesspiller under dynen. Nu, knapt ti år senere, genforenes de to unge mænd.

Jomfrueligt heteroseksuel
Hvor den ene har fundet sig til rette som praktiserende homoseksuel, er den anden endnu jomfrueligt heteroseksuel, og da han ser sin homoseksuelle vens pinkhårede veninde, bliver det hans egentlige spring ud i seksuallivet.

Men nu føler bøssen sig til overs - parret venter oven i købet en krøltop - og et mindre trekantsdrama udfolder sig, nu også med AIDS helt inde på livet.

Konstrueret kært
Det er kært, men det er også konstrueret kært. I de simple roller forsvinder meget af troværdigheden ud i en overdrivelse af typerne: den nuttede, langhårede og lidt naive jomfrudreng er skabt til at vinde teenagepigehjerter, den rebelsk pinkhårede veninde er en rigtig drama queen, men på den søde måde..

Ingen homo-pangfarver
Heldigvis er filmens homotema ikke på samme måde smurt på med pangfarver, men der er alligevel ikke rigtig noget ved dette uskadelige teenagerdrama, der bider sig fast.
Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Home at the End of the World, A

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Home at the End of the World, A
Instr: Michael Mayer Prod: John N. Hart Jr., Tom Hulce, Pamela Koffler, Katie Roumel, Jeffrey Sharp, John Wells  Manus: Michael Cunningham  Baseret på: roman af Michael Cunningham  Foto: Enrique Chediak  Klip: Andrew Marcus, Lee Percy  Mus: Duncan Sheik  
Medvirkende:
Colin Farrell (Bobby Morrow (1982))
Robin Wright Penn (Clare)
Dallas Roberts (Jonathan Glover (1982))
Sissy Spacek (Alice Glover)
Andrew Chalmers (Bobby Morrow (1982))
Ryan Donowho (Carlton Morrow)
Asia Vieira (Emily)
Wendy Crewson (Isabel Morrow (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.