3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Something´s Gotta Give
En skørtejæger i tresserne opdager skønheden hos en jævnaldrende kvinde og oplever for første gang dybere kærlighedsfølelser.
SKØN KOMEDIE
Den modne Jack Nicholson har mere at byde på i sine senere roller: Den fantastiske skuespiller viser nye sider af sit store talent, og det er en fornøjelse at se ham i denne letløbende komedie om at vinde en jævnaldrende kvindes gunst.

Kvinder på samlebånd
Harry Sanborn er godt oppe i tresserne men forfører stadig purunge kvinder på samlebånd og har egentlig aldrig haft et længerevarende forhold.

Da han er i gang med en af sine unge kvinder, støder han pludselig ind i dennes mor, Erica, der er på Harrys egen alder. Sådan en har han stort set aldrig set før. I hvert fald har han aldrig interesseret sig for dem.

Uventede vibrationer
Det ændrer sig nu. Da Harry under sit ophold hos kæresten og moderen får et hjerteanfald, beordres han til at ligge stille, og nu opstår der uventede kærlige vibrationer mellem Harry og Erica.

Men hvad skal der ske, når Harry engang bliver frisk igen og kan gå sin vej. Er han klar til et mere struktureret følelsesliv?

Hjertevarm & kærlig
Filmen er hjertevarm og kærlig med kun et strejf af det vamle, og man kan klare mange tvivlsomme øjeblikke, når ellers skuespillet slår gnister og humoren assisterer på skønneste vis.

Samspil i særklasse
Samspillet mellem Nicholson og Keaton er i særklasse. De spiller begge i grænselandet mellem alvor og overspil. Ikke på noget tidspunkt er man dog i tvivl om, hvad det hele skal ende med, men det gør ikke så meget, når bare man bliver underholdt så ganske glimrende undervejs.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Something´s Gotta Give

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2003, USA, Romantik, 125 min
Dansk titel: Når du mindst venter det
Instr: Nancy Meyers Prod: Bruce A. Block, Nancy Meyers  Manus: Nancy Meyers  Foto: Michael Ballhaus  Klip: Joe Hutshing  Mus: Hans Zimmer  
Medvirkende:
Jack Nicholson (Harry Sanborn)
Diane Keaton (Erica Barry)
Keanu Reeves (Julian Mercer)
Frances McDormand (Zoe Barry)
Amanda Peet (Marin)
Jon Favreau (Leo)
Priser:
AAN, Bedste skuespillerinde (Keaton)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.