3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Deep Impact
En komet truer med at ramme Jorden, og hele USA kommer i fare. En evakuering bliver nødvendig. En af de mest vedkommende og særdeles
AMERIKA GÅR UNDER
En af de mest vedkommende og særdeles tankevækkende katastrofefilm i lange tider. "Deep impact" får Daylight (1996), Dante’s Peak (1997) og Volcano (1997) til at blegne.

Et universelt emne
Det burde være et emne, der kunne interessere ethvert menneske, at det er teoretisk muligt, at en komet kan styrte lige ind i Jorden og på få øjeblikke udslette stort set alt liv.

Faktisk varsler forskere ind imellem, at dette netop vil ske med vores planet. Heldigvis viser det sig, at kometerne 'vælger' en helt anden bane.

Komet på vej mod Jorden
I denne Mimi Leders anden film vælger kometen imidlertid ingen anden bane, den er fast besluttet på, at den vil ødelægge Jorden.

Overvejende realistisk
"Deep impact" giver et overvejende realistisk billede på, hvordan mennesket vil reagere i en sådan situation.

Det er den amerikanske præsident, der fortæller sit folk den uhyggelige nyhed. Men til at begynde med kan han næsten love dem, at vor tids moderne teknologi og kæmpemæssige atombomber nok skal gøre det af med den slemme komet.

Astronauterne fejler
Et lille hold astronauter sendes ud i god tid. De lander på kometen og nedsænker en del bomber. Uheldigvis lykkes det kun at sprænge en bid af kometen, og den vil oven i købet også ramme Jorden.

Efterhånden går det op for præsidenten, at der ikke er noget at gøre, og han begynder at tage forholdsregler. Der vil blive kørt et random walk-program, der skal udvælge to millioner amerikanere til at bo i underjordiske huler og dermed være beskyttet mod alle farer.

Et brutalt spil
Det er et brutalt spil, men det er man nødt til at gøre. Ingen over 50 år vil komme med i lodtrækningen.

En nyudklækket journalist guider sit folk gennem tragedien, samtidig med at hun kæmper for at blive genforenet med sin far, før det er for sent.

En teenagedreng har fået kometen opkaldt efter sig, fordi han opdagede den i sit eget teleskop. Han er blevet udvalgt, men kan han nå at redde sin kæreste?

En smule bevægende
Under normale omstændigheder ville "Deep impact" blot have været frygtelig amerikansk og vammel, men emnet er så frygteligt og så nærgående, at alle gode gange I love you på fascinerende vis godt kan gå hen og blive bevægende!

Vamle sider
Filmen har stadig sine vamle sider, men det er den ubarmhjertigt ægte gåsehud , der har overtaget denne gang.

Ikke længe efter fulgte en lignende film kaldet Armageddon (1998).
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Deep Impact

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Deep Impact
Instr: Mimi Leder Prod: Richard D. Zanuck, David Brown  Manus: Michael Tolin, Bruce Joel Rubin  Foto: Dietrich Lohmann  Klip: David Rosenbloom, Paul Cichocki  Mus: James Horner  
Medvirkende:
Elijah Wood (Leo Biederman)
Téa Leoni (Reporter)
Robert Duvall (Spurgeon Tanner)
Morgan Freeman (President)
Vanessa Redgrave (Robin Lerner)
Maximillian Schell (Jason Lerner)
James Cromwell (Alan Rittenhouse)
Richard Schiff (Don Biedermann)
Blair Underwood (Mark Simon)
Denise Crosby (Vicky Hotchner)
Kurtwood Smith (Otis Hefter)
Charles Martin Smith (Marcus Wolf)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.