3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Way of the Gun, The
To mænd sætter sig for at kidnappe en gravid kvinde i den tro, at der er penge i det ufødte barn.
DRAMATISK TJUBANGFILM
Der er drama på aftrækkeren, når Benicio Del Toro og hans unge makker, Ryan Phillippe, slår sig løs i et heftigt forsøg på at score kassen.

De tror, at de ved at kidnappe den gravide, Robin, kan hente millioner i løsesum, men sandheden viser sig at være en anden, og det kan meget nemt gå ganske galt.

Frisk historie med personligt præg
En fin og frisk historie med et personligt præg sætter skub i filmen fra første scene. Første halvdel af filmen er rimeligt afbalanceret med vægten på personkarakteristikken og dialogen, mens anden halvdel forsvinder helt eller delvist i - æstetisk - plafferi.

Et bravt team
Del Toro og Philippe udgør et bravt team og udstråler autoritet - lige indtil de får gevaldig modgang. En højgravid Juliette Lewis får ikke rigtigt lov at komme frem i filmens rampelys, mens James Caan har en fin og afdæmpet birolle som mellemmanden, Joe Sarno.

Uhøjtideligt
"The Way of the Gun" er uhøjtidelig og stemningsfuld, men den formår alligevel ikke at fastholde de gode og stærke øjeblikke. I stedet køres der på med nye indfald, og helheden bliver noget grumset.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Way of the Gun, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2000, USA, Action, 114 min
Dansk titel: Way of the Gun, The
Instr: Christopher McQuarrie Prod: Kenneth Kokin  Manus: Christopher McQuarrie  Foto: Dick Pope  Klip: Stephen Semel  Mus: Joe Kraemer  
Medvirkende:
Benicio Del Toro (Longbaugh)
Ryan Phillippe (Parker)
Juliette Lewis (Robin)
James Caan (Joe Sarno)
Geoffrey Lewis (Abner Mercer)
Taye Diggs (Jeffers)
Henry Griffin (II) (P. Whipped)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.