Meet the Parents
Meet the Parents
Dansk titel: Meet the Parents

Karakter: Karakter: 5Karakter: 5Karakter: 5Karakter: 5Karakter: 5Karakter: 5Karakter: 5

År 2000
Lyd SS
Tid 108 min.
Genre Komedie
Land USA
Instruktør Jay Roach
Manuskript Jim Herzfield, John Hamburg
Producer Robert De Niro, Jay Roach, Jane Rosenthal, Nancy Tenenbaum
Baseret på filmmanuskript af Greg Glienna & Mary Ruth Clarke
Foto Peter James
Klip Greg Hayden, Jon Poll
Musik Randy Newman


Medvirkende
Robert De Niro (Jack Byrnes)
Ben Stiller (Gaylord Focker)
Teri Polo (Pam Byrnes)
Blythe Danner (Dina Byrnes)
Owen Wilson (Kevin Rawley)
James Rebhorn (Dr. Larry Banks)


Priser
GG-N, Bedste skuespiller (De Niro)
AAN, Bedste sang ("A Fool In Love")En ung fyr skal for første gang introduceres for sine kommende svigerforældre. Men mødet med særligt svigerfar skal vise sig at byde på store prøvelser.


KOMISKE HØJDEPUNKTER

Sammenhængende film:
Meet the Parents (2000)
Meet the Fockers (2004)
Little Fockers (2010)

Den første af tre komedier om familierne Focker & Byrnes er også den bedste. Herefter går det lidt ned ad bakke i en støt kurve. "Meet the Parents" har hele pakken af veloplagthed og charme og er ganske enkelt ikke til at stå for.

Den svært overvågende type
Gaylord (Greg) Focker (Ben Stiller) skal møde sine kommende svigerforældre for første gang. Og særligt mødet med svigerfar Jack Byrnes (Robert De Niro) skal byde på store prøvelser. Jack er nemlig den svært overvågende type, og alt hvad Focker gør skal måles og vejes.

Den ene ulykke tager den anden
Bedre bliver det ikke af, at Focker konstant får sagt de forkerte og pinlige ting og i det hele taget bare er møguheldig. Den ene ulykke tager den anden, og Focker får skylden.

Eminent timet komik
Filmen er fuld af eminent timet komik, der nok har sine rødder i det let lagkageprægede, men som eksekveres med glimt i øjet og charme, samtidig med at det er så udsøgt pinligt, at det er lige til at græde over.

Velspillende familiepakke
Her er det helt centralt, at familiepakken er så velspillende med fin og nuanceret indsigt i pinlighedens poler. Robert De Niro er ubetalelig som den pensionerede CIA-agent gennem 34 år og sygeligt overvågende Jack Byrnes.

Dygtigt underspil
Ben Stiller underspiller dygtigt men har samtidig en håndfuld scener af eminent vildskab. Man kan ikke undgå at leve sig ind i Gaylord Fockers prøvelser, og det er en betagende komisk filmoplevelse.

Vidunderligt skøre indfald
De vidunderligt skøre indfald bidrager med skønne grin: Byrnes’ kat er fx trænet til selv at gå på toilettet. Og så har Focker et uheld med selvsamme toilet, der får septiktanken til at løbe over i hele haven.

Komiske højdepunkter
Der er mange komiske højdepunkter, og de flyder finurligt ud i hinanden uden at tage nogen overdreven styring. Randy Newmans musik bidrager med den rette komiske stemning men er ikke voldbrugt.


Anmeldt af Tobias Lynge Herler


© 1992-2016 Philm.dk