Remains of the Day, The
Da en yngre husholderske ansættes på en engelsk herregård ændrer den gamle perfektionistiske butler syn på tilværelsen.
LUNT OG HUMORISTISK
Fyldt med lun, livgivende humor og smuk fotografering indtager "The Remains of the Day" sit publikum.

Det er historien om livet på den britiske herregård, Darlington. I løbet af 1930'erne ansætter Lord Darlington med rådgivning fra sin perfektionistiske butler gennem mange år, Stevens, den unge husholderske, Miss Kenton samt Stevens' aldrende far, Stevens Senior.

Butler i over 50 år
Stevens overbeviser Darlington om, at den gamle far sagtens kan fungere som underbutler. Han har jo fungeret som butler i over 50 år og må dermed siges at have øvelsen.

Til sidste blodsdråbe
Miss Kenton indser imidlertid, at det kan være farligt for den gamle mands helbred, hvis han fortsætter, og disse udtalelser møder Stevens med irritation, for han har lært, at man skal blive i sit arbejde til allersidste blodsdråbe.

Undertrykte følelser
Da Stevens Senior en dag falder med kaffebakken, må Stevens indse, at han er nødt til at give sine far anderledes skånsomme opgaver i huset. Samtidig begynder Stevens at nære dybere følelser for Miss Kenton, ligesom hun for ham, og deres frygteligt undertrykte forhold får en stadigt større rolle i filmen.

Dialogen slår gnister
Det er vidunderligt at se Anthony Hopkins folde sig ud som affekteret butler, ligesom Emma Thompson tager sig godt ud i sundt og naturligt skuespil. Dialogen slår gnister gennem hele filmen, og det er herligt underholdende.

Flot teknisk gennemarbejdet produktion. Filmen nomineredes til ikke færre end otte Oscar-statuetter i 1993.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2012
Udskriftsvenlig udgave