4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film fra 2015


(Dis)Honesty: The Truth About Lies (2015)De fleste lyver, når de kan se, at det tjener et formål og i øvrigt ikke skader andre. Men det kan også komme endog meget skidt tilbage.
33, The (2015)En gammel chilensk guldmine kollapser og fanger 33 arbejdere dybt nede i klipperne. På mirakuløs vis bliver de alle reddet, efter mange dage i dybet.
45 Years (2015)Et britisk ægtepar står for en stor fejring i anledning af deres 45-års bryllupsdag. Men en gammel flirt slår den rutinerede kærlighed ud af kurs.
600 millas (2015)En ung mexicaner smugler våben til et hjemligt kartel men er nødt til at have en kidnappet agent med på bagsædet på den 600 miles lange køretur.
7 Days in Hell (tv) (2015)Historien om historiens længste tenniskamp og dens to meget forskellige spillere, der både hader hinanden og den lange kamp.
9. april (2015)En lille flok sønderjyske soldater kæmper en umulig kamp mod den tyske overmagt, da den danske grænse overskrides 9. april 1940.
Als wir träumten (2015)En gruppe unge venner i Leipizig oplever start-90'ernes gennem stoffer, druk og gadekriminalitet.
Anthropocene (2015)Den antropocæne tidsalder er den vi befinder os i nu, hvor vi allerede kan se en del menneskeskabte klimaforandringer.
Aspirantes (2015)Teenageren Junior er næsten voksen men stadig mest et barn. Hans kæreste er gravid, men livet på tærsklen til alt for meget ansvar er ikke let.
Beira-mar (2015)To teenagedrenge tager i sommerhus sammen ved kysten og kommer tættere på hinanden og deres seksualitet.
Better Call Saul [1. Season] (tvs) (2015)En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.
Blackway (2015)En forulempet kvinde allierer sig med en lokalkendt for at få skovlen under områdets samvittighedsløse skurk.
Brooklyn (2015)En ung irsk kvinde rejser til USA for at prøve lykken men længes hjem. Heldigvis finder hun kærligheden, der måske kan hjælpe til at skabe ro.
Brødre (2015)Dokumentaristen Aslaug Holm har filmet sine to sønners opvækst i Norge gennem næsten 10 år
Bube Stur (2015)En ung kvinde ankommer til en sydtysk bondegård men bliver ikke ligefrem mødt med åbne arme, selvom hun er der for at hjælpe.
Carol (2015)En ung ekspeditrice forelsker sig i overklassekvinden Carol, og følelserne er gengældte. Men hvordan får det til at fungere i 50’ernes konventionelle New York?
chance til, En (2015)Efter at have mistet sit spædbarn griber en politibetjent til ekstremer i kampen for at opretholde et normalt familieliv.
Chronic (2015)En mandlig sygeplejerske privatplejer døende mennesker men risikerer at blive fejlfortolket som følge af sin dedikation.
Concerto: A Beethoven Journey (2015)Den verdensberømte klavervirtuos, Leif Ove Andsnes, sætter sig for at udforske Ludwig van Beethoven og hans musik tilbundsgående.
Curve (2015)Få dage før sit bryllup tager en ung kvinde en smuk omvej og får motorstop. Den venlige mand, der hjælper hende, viser sig at være psykopat.
D´Ardennen (2015)Da den rå Kenny med den slemme banditfrisure kommer ud af spjældet er det med en generel negativ attitude, trækker han hurtigt brormand med ned i dyndet.
Departure (2015)En ung mand er ved at pakke sommerhuset i Sydfrankrig sammen med sin mor, da han bliver forelsket i den lokale rod, Clément.
Desde allà (2015)En ældre venezuelansk mand opsøger unge gadedrenge og betaler dem for en flirt med overbygning. Men ikke alle er lige venligt stemte.
Desierto (2015)Langt ude i ørkenen, hvor ingen kan høre dig skrige, jagter og dræber en patriotisk amerikaner og hans veltrænede hund en gruppe mexicanere, der har krydset grænsen.
Diary of a Teenage Girl, The (2015)15-årige Minnie indleder i al hemmelighed et seksuelt forhold til moderens kæreste i en flakkende søgen efter identitet.
Diplomat, The (2015)Den amerikanske ambassadør, Richard Holbrooke, var centrum i amerikansk udenrigspolitik gennem 50 år.
Distancias cortas (2015)En meget overvægtig mand kommer stort set ikke ud af sin faldefærdige bolig. Men det ændrer sig, da han bliver grebet af fotografering.
Drømmen om Danmark (2015)18-årige afghanske Wasiullah må forlade Danmark, da hans asylansøgning bliver afvist. Han flygter illegalt til Italien.
Eichmann Show, The (2015)Et professionelt filmhold får til opgave at filme den israelske retssag mod topnazisten Adolf Eichmann.
En la azotea (2015)En gruppe teenagedrenge beundrer en halvnøgen kvinde fra en tagtop. Men det lader til, at en af drengene hellere vil kigge på en nøgen mandemås.
Enklava (2015)En 10-årig dreng bor med sin far og farfar i en lille serbisk enklave i Kosovo. Det er fem år efter krigen, men fortiden er bestemt ikke glemt, heller ikke i børnehøjde.
Er ist wieder da (2015)Adolf Hitler vågner forvirret i et krat på parkeringspladsen over Førerbunkeren. Året er 2014, og folk tror selvfølgelig, Adolf er komiker, og han bliver et mediefænomen.
Everest (2015)En gruppe bjergbestigere kommer i alvorlige problemer under nedstigningen fra Mount Everest, da en voldsom storm gør forholdene farlige.
Évolution (2015)En sær verden af isolation tæt på naturen på et hospital i en kystby, der på mystisk vis kun bebos af smådrenge og kvinder.
Ex Machina (2015)En ung mand skal deltage i et forsøg hos en internetmilliardær, hvis spektakulære forskning med en smuk robotkvinde er svær at skelne fra den ægte vare
Eye in the Sky (2015)Internationale militærkræfter må arbejde sammen via topmoderne teknologi, da det står klart, at en gruppe terrorister er samlet i Kenya.
Fargo [2. Season] (tvs) (2015)Politi og forbrydere i kamp med tiden i en hæsblæsende jagt med masser af lig i slipstrømmene gennem Minnesota.
Focus (2015)En superfusker med held i sprøjten får kvindeligt modspil og kamp til stregen. Nu begynder der at snige sig følelser ind i en ellers iskold branche.
Forsaken (2015)Da sønnike vender hjem til fødebyen, bliver han nødt til at finde skyderne frem igen, da onde kræfter udfordrer den ellers fredelige fyr.
Fúsi (2015)En svært overvægtig mand midt i fyrrerne med et stort hjerte bor stadig hjemme hos mor, da en kvinde pludselig begynder at vise interesse for ham. Eller er det nu også interesse?
Get Hard (2015)En uheldig millionær får en fængselsdom for et underslæb, han ikke har begået. Han hyrer en formodet eksfange til at lære sig fængselslivets faldgruber.
glace et le ciel, La (2015)Portræt af den franske polarforsker og pioner, Claude Lorius, der allerede i 50'erne deltog i omfattende forskning på Antarktis og som siden har været toneangivende på sit felt.
Going Clear: Scientology and the Prison of Belief (2015)Scientology-kirken skildres gennem interviews med afhoppere, og kirkens grundlægger og ledere sættes ind i en vidtrækkende sammenhæng.
Grandma (2015)En gravid teenager opsøger sin gamle bedstemor i håbet om, at hun kan hjælpe hende med finanserne til en abort.
Hateful Eight, The (2015)En dusørjæge og hans kvindelige fange finder under en snestorm i Wyoming ly på en øde beliggende kro.
Hector (2015)En hærget ældre mand turnere Storbritannien som hjemløs og har en drøm om at blive genforenet med sin familie efter 15 år.
Hitchcock/Truffaut (2015)De to meget forskellige filmskabere, Hitchcock & Truffaut, var mere end bare kolleger. De udviklede også et tæt venskab og korresponderede flittigt til det sidste.
House of Cards [3. Season] (tvs) (2015)I stillingen som verdens mest magtfulde mand lemper Francis Underwood ikke på sin stil. Magtliderligheden vil ingen ende tage.
How Heavy This Hammer (2015)En tvangsspisende og computerspilsafhængig far til to vil ikke tage imod konens gode råd om at ændre livsstil og er snart faretruende tæt på afgrunden.
Idealisten (2015)En ihærdig journalist graver i de hemmelige arkiver og afslører snart et spind af nationale løgne i sagen om et flystyrt ved flybasen i Thule i 50’erne.
incendio, El (2015)Et ungt argentinsk kærestepar er tæt på at købe lejlighed sammen, men der bliver kortere og kortere mellem deres opgør, og et brud kan synes uundgåeligt.
Intern, The (2015)En 70-årig enkemand ansøger om et seniorjob i en trendy internetvirksomhed. Hans erfaring og visdom sætter præg på hverdagen.
Italian Gangsters (2015)En flok skuespillere spiller roller som fortidens italienske bad guys.
James White (2015)En ung mand passer sin terminalt kræftsyge mor. Hvor han i forvejen har svært ved at finde en indre ro, præger moderens sygdom han ekstra meget.
Joy (2015)En ung kvinde med en god opfindelse vil gerne sælge sit produkt men bliver mødt af nedladenhed og modgang.
Jurassic World (2015)To brødre havner i en alvorlig knibe, da en fortidsøgle går amok og sætter en forlystelsespark på den anden ende.
Klovn Forever (2015)Casper og Franks venskab sættes på prøve, da Casper pludselig rejser til Los Angeles. Men da Frank besøger ham, vendes der på godt og ondt op og ned på det meste.
Knick, The [2. Season] (tvs) (2015)En gruppe kirurger på et hospital i New York anno 1901 forsøger at redde liv med datidens midler, samtidig med at de interne intriger og katastrofer skal plejes.
Krigen (2015)En dansk kompagnichef i Helmand, Afghanistan sendes hjem efter en handling, der af retten kan tolkes som en krigsforbrydelse.
Lampedusa in Winter (2015)Langt ude i Middelhavet og stik nord for Tripoli ligger øen Lampedusa, hvor borgmesteren forsøger at bringe lidt varme ind i de frustrerede flygtninges venteposition.
Lang historie kort (2015)En gruppe mennesker kæmper for at holde parforholdene kørende - eller for at stable nye på benene - mens de mødes til et hav af festlige lejligheder.
Louder Than Bombs (2015)To sønner og deres far har mistet mor/kone i en bilulykke og oplever sorgen på forskellig måde. Særligt har far og den yngste søn meget svært ved at tale sammen.
Mad Max: Fury Road (2015)En kvinde vælger at gøre oprør mod en ørkendiktator og kører en tankbil ad sporet og mod sit gamle hjemland.
Mad Men, The [7. Season] (tvs) (2015) I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Made in France (2015)En gruppe islamister planlægger ihærdigt et terrorangreb på Paris, men interne stridigheder vanskeliggør den ellers perfekte plan.
Maggie (2015)En epidemi hvor mennesker forvandler sig til zombier hærger. En far er fast besluttet på til det sidste at tage sig kærligt af sin smittede datter.
Mallory (2015)En dokumentarist følger en kvinde på samfundets bund i Prag over 7 år. I en evig kamp for at undslippe stofmisbrug og hjemløshed og for at give sønnen et liv uden for institutioner.
Man Who Saved the World, The (2015)Under Den kolde Krig traf en russisk militærmand en meget vigtig beslutning, der reddede kloden fra en nærved total katastrofe.
Martian, The (2015)En uheldig astronaut efterlades alene på Mars og må i rumdragten for at finde løsninger, så han kan holde sig i live til næste Marsrumskib kigger forbi.
Me and Earl and the Dying Girl (2015)To gymnasiedrenge har en hobby med at genindspille filmklassikere som kortfilm. Da gymnasiekammeraten Rachel får leukæmi, bliver hun en del af drengenes liv.
memoria del agua, La (2015)Et ungt par har mistet modet efter tabet af deres barn. Nu reagerer og sørger de meget forskelligt, og det kan være svært at se lyset for enden af tunnelen.
Mennesker bliver spist (2015)En ældre mand oplever alvorlige hukommelsestab og havner mod sin vilje i Polen, før han bliver genforenet med sin familie.
Meru (2015)Tre eliteklatrere forsøger i flere omgange at blive de første på toppen af Mount Meru i Himalayabjergene. Det bliver hårde klatreture med store op- og nedture.
Microbe & Gasoline (2015)To venner på tærsklen til at blive voksne bygger deres egen bil med motor og tager på road trip med talrige udfordringer.
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)En adræt agent sætter livet på spil for at få skovlen under et topsikret forbryderisk syndikat.
Monster of Mangatiti, The (2015)En kvinde fortæller i denne dramatiserede dokumentar historien om den lange periode, hvor hun som teenager blev holdt fanget af en gal mand langt ude på landet.
Mr. Holmes (2015)Den 93-årige mesterdetektiv Sherlock Holmes er ved at blive senil og bliver passet på sit landsted af en kvinde og hendes kvikke søn.
mujer de los perros, La (2015)En kvinde lever det helt simple liv i naturen sammen med sine hunde i udkanten af en argentinsk storby.
Mænd & høns (2015)To brødre med hareskår erfarer, at de har en håndfuld halvbrødre langt ude på en lille ø, og da de mødes, er det ikke ligefrem de familiære bånd der dyrkes.
Nackt unter Wölfen (tv) (2015)Da en 3-årig polsk dreng havner blandt fangerne i KZ Buchenwald i marts 1945, begynder et stærkt sammenhold for at drengen ikke skal opdages af SS.
Nineteen (2015)En 19-årig dreng får vendt op og ned på sin tilværelse og har lige en sidste ting, han gerne vil prøve, før det er for sent.
No Escape (2015)En kernefamilie fanges midt i et blodigt kup i et sydøstasiatisk land og må bogstavelig talt gennem helvede i forsøget på at overleve.
Nu er solen død (2015)En kvinde er netop startet i sit nye job som rengøringsassistent, da et tordenvejr skræmmer livet af hende og får tankerne til at løbe løbsk.
Nøgle hus spejl (2015)En tilsyneladende åndsfrisk ældre kvinde er flyttet på plejehjem med sin mand, der har haft flere hjerneblødninger. Men langsomt vågner hun op til den glemte virkelighed, at hendes demens er i hurtig udvikling.
Of the North (2015)Lokale indbygge på nordlige breddegrader dokumenterer hverdagens små op- og nedture med hjemmevideo.
Open, The (2015)To mennesker spiller tennis uden bolde i højlandet. Stengene er taget ud af ketcherne som en ekstra tydeliggørelse af, at verden er af lave ovenpå en krig.
Other Side, The (2015)En dokumentarist følger en række skæbner i Louisiana, USA med fokus på stofmisbrug og manglende nærvær.
Paul Blart: Mall Cop 2 (2015)En centervagt og hans datter tager til kongres på et hotel i Las Vegas. Kun for erfare, at der foregår et omfattende kunsttyveri ved højlys dag.
placer es mio, El (2015)Et ungt mexicansk par har købt hus midt i ingenting. Men idyllen varer ikke længe, og snart strortrives jalousien og afmagten.
plantas, Las (2015)En 17-årig teenagepige passer sin handikappede bror, men gradvis vækkes hendes seksualitet til live, og hun begynder at sexdate med tilfældige mænd.
Point Break (2015)En eventyrlysten ekstremsportsudøver bliver FBI-mand og infiltrerer en gruppe forbrydere, der hele tiden søger alle elementernes grænser.
Remember (2015)En demensramt tidligere Auschwitz-fange sættes på en hævnopgave af en jævnaldrende, da de tilfældigt mødes på et plejehjem.
Results (2015)En fitnesskædeejer og hans assistent får deres sag for, da en stenrig klient melder sig under fanerne og vender op og ned på knæbøjningerne.
Ridiculous 6, The (2015)En hvid mand forklædt som indianer erfarer, at han har hele fem (bøvede) halvbrødre, og sammen vil de forenes med deres far.
rois du monde, Les (2015)En temperamentsfuld eksfange kommer på gaden og sætter alt ind på at genvinde sin gamle kærlighed. Men fornuften har han parkeret i fængslet.
Room (2015)En 5-årig dreng kender ikke noget til den virkelige verden. Sammen med sin mor har han nemlig været låst inde i et lille haveskur af en forskruet mand.
Run All Night (2015)En alkoholiseret lejemorder har ét døgn til at finde ud af, om han vil redde den søn, han dårligt kender, eller hjælpe sin gamle ven.
Russian Woodpecker, The (2015)Bestrålet af Tjernobylkatastrofen i sin barndom vender en mand tilbage til området for at afprøve sine teorier.
San Andreas (2015)En redningsarbejder kommer på overarbejde, da verdenshistoriens kraftigste jordskælv sætter USA og kernefamilien i svingninger.
Saul fia (2015)En fange i en særlig kommando i Auschwitz vasker gaskammergulve og fragter lig til kremering, da han finder liget af en dreng, han mener er hans søn.
Show of Shows, The (2015)En kærlighedserklæring til cirkushistorien med alle dens store armbevægelser, vovestykker, dyreindslag og klovnerier.
Sicario (2015)En rettroende FBI-agent kommer med på et maskulint task force-hold, der skal forsøge at optrevle et råt narkokartel i grænselandet mellem USA og Mexico.
Skammerens datter (2015)En pige med særlige synske evner kommer på voldsomme opgaver i det godes kamp mod det onde.
Sommeren ´92 (2015)Det danske fodboldlandshold kvalificerede sig til EM-slutrunden i 1992 på et afbud og vandt stik imod alle odds turneringen.
Spectre (2015)Den britiske agent James Bond må kloden rundt, da han får en mystisk besked, der leder ham på sporet af en organisation ledet af superskurken Blofeld.
Spotlight (2015)Journalisternes på Boston Globes "Spotlight"-afdeling er gået i gang med at afdække en mulig pædofiliskandale i den katolske kirke og chokeres snart af omfanget.
Stanford Prison Experiment, The (2015)En psykolog rekrutterer en række unge mænd til at deltage i et forsøg. I et iscenesat fængsel vil han se, hvordan mændene reagerer i forskellige roller.
Terminator Genisys (2015)En menneskelig robot og et par modige mennesker af kød og blod sendes tilbage i tiden for at forsøge at pille lidt ved en ellers fastlagt dommedag og dens katastrofale følger.
Teräsvaari (2015)En ældre finsk vægtløfter med fire guldmedaljer i bagagen insisterer på at deltage i VM i Argentina, selvom han er skadet.
To Cool for School (2015)En teenager med sex på hjernen dropper ud af skolen og havner snart i et vågent mareridt.
Trumbo (2015)En svinepopulær Hollywood-manuskriptforfatter fængsles og sortlistes på grund af sin kommunistiske overbevisning.
Unbranded (2015)En gruppe vovehalse rider fra den mexikanske til den canadiske grænse på let tæmmede vildheste.
Under sandet (2015)Umiddelbart efter befrielsen i 1945 ankommer en række helt unge mænd til den jyske vestkyst, hvor de under tvang skal fjerne tyske landminer.
vita folket, Det (2015)Kvinden Alex ankommer til en mørk undergrundverden, hvor hun totalmonitoreres. Hvorfor hun er der, og hvad der skal ske med hende, er uvist.
Walk, The (2015)En vovehals med sans for ekstravagant linegang spænder ulovligt en line ud mellem de to nyopførte tvillingetårne i New York.
What Our Fathers Did: A Nazi Legacy (2015)En jødisk jurist konfronterer to sønner af fremtrædende nazister med fædrenes ugerninger. De reagerer meget forskelligt.
Wild Card (2015)En jægersoldat tilbyder en form for bodyguard-funktion i Las Vegas og drømmer om at lægge det hele bag sig, men han er afhængig af spil.
Wild Horses (2015)En kvindelig efterforsker genåbner en 15 år gammel sag og begynder at mistænke, at der var tale om mord, og at en aldrende gårdejer var involveret i udåden.
Witness, The (2015)Kitty Genovese blev myrdet på åben gade i 1964. 50 år senere er hendes bror på sporet af nye indgange til det brutale mord.
Youth (2015)En pensioneret dirigent og komponist bor på hotel i de schweiziske alper med sin datter og bedste ven, og livet vendes på godt og ondt.