4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Land - Tyskland
 
3096 Tage (2013)Den sande historie om tilfangetagelsen af Natascha Kampusch. I 8 år blev hun holdt som gidsel i et lille underjordisk rum af en forskruet østriger.
Aguirre, der Zorn Gottes (1972)I en manisk jagt efter guldlandet El Dorado leder en spansk officer kompromisløst sine mænd gennem junglens farer.
Als wir träumten (2015)En gruppe unge venner i Leipizig oplever start-90'ernes gennem stoffer, druk og gadekriminalitet.
amerikanische Freund, Der (1977)En dødssyg rammemager fra Hamborg bliver ufrivilligt lejemorder i et spil på bagmændenes præmisser.
andere Heimat, Die - Chronik einer Sehnsucht (2013)Midt i 1800-tallet drømmer en fattig og romantisk tysk landdreng om at bryde ud af hverdagen og rejse til Sydamerika.
Anonyma - Eine Frau in Berlin (2008)Da russerne endelig indtager Berlin i 1945, føler de også, at de lokale kvinder er til fri afbenyttelse.
Auch Zwerge haben klein angefangen (1970)En gruppe tysktalende dværge bryder ud af fangenskabet på en øde beliggende institution i "Dværgeland" og overtager fuldstændig styringen.
Barbara (2012)Den unge læge Barbara forflyttes i 1980’ernes Østtyskland til et lille provinshospital som straf for at ansøge om visum til vesten.
Bergen-Belsen zum Beispiel (1985)Med udgangspunkt i befrielsen af koncentrationslejren Bergen-Belsen fortælles den frygtelige historie fra ofrenes og befriernes synsvinkel.
Berlin, die Sinfonie der Grossstadt (1927)En dag i Berlin år 1927 fra morgenstund til aften- og natteliv.
Blechtrommel, Die (1979)Treårige Oskar beslutter sig for, at han aldrig vil vokse mere, og hans ønske går i opfyldelse. I en krigspræget verden ser han det hele fra neden men er voksen af forstand.
Boot, Das (1981/1996)Besætningen ombord på en ubåd under anden verdenskrig bliver sat på hårde psykiske prøver.
Brücke, Die (1959)En gruppe teenagerdrenge bliver i krigens sidste dage engageret til at passe på en mindre bro. Først da kampen bliver virkelig, går alvoren op for drengene.
Bube Stur (2015)En ung kvinde ankommer til en sydtysk bondegård men bliver ikke ligefrem mødt med åbne arme, selvom hun er der for at hjælpe.
Bungalow (2002)En ung tysk mand stikker af fra militæret og søger tilflugt i sine forældres tomme bungalow. Snart støder broderen og hans danske kæreste til.
Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)14-årige Christiane fra Berlin havner i et massivt stofmisbrug med base i og omkring hovedbanegården.
Cobra Verde (1987)En frygtet brasiliansk bandit hyres af en plantageejer men sendes efter mistanke om sex med plantageejerens døtre, sendes han til Afrika for at hente slaver hjem til Brasilien.
Cowboy (2008)En ejendomsmægler kører ind ved en øde og faldefærdig landejendom, forføres og udfordres på sin seksualitet.
Dresden (tv) (2006)Sent under Anden Verdsenskrig bomber briterne Dresden, hvor en sygeplejerske netop har gjort op med sin borgerlige familie.
Er ist wieder da (2015)Adolf Hitler vågner forvirret i et krat på parkeringspladsen over Førerbunkeren. Året er 2014, og folk tror selvfølgelig, Adolf er komiker, og han bliver et mediefænomen.
Europa Europa (1990)En ung jøde undslipper nazisterne ved ad bagveje at blive optaget i Hitlerjugend og på denne måde blive en del af det nazistiske fællesskab.
Eye of the Storm (1991)To brødre med en tragisk baggrund driver et motel og sørger for gedigen uhygge i forbindelse med en fremrykkende storm.
Fernsehen unterm Hakenkreuz (tv) (1999)Nazisterne producerede regelret og "arisk" live-fjernsyn til de få og udvalgte, mens de var med magten.
fetten Jahre sind vorbei, Die (2004)Tre unge tyskere forsøger med egne utraditionelle metoder at skræmme stenrige tyskere. En farlig og indædt kamp.
Feuertaufe (1940)Nazisterne giver syn for sagen i en spillefilmslang propagandafilm om invasionen af Polen som en stor militær succes.
Fitzcarraldo (1982)En entusiastisk iværksætter har en vision om at bygge et operahus dybt inde i Amazonas regnskov. Alle anser ham for at være vanvittig, men han er fast besluttet.
Freunde (2001)To 16-årige drenge strejfer omkring, slås og flirter med hinanden. Under overfladen lurer en eksplosiv seksualitet.
gelbe Stern, Der (1980)Kapitelinddelt dokumentarisk redegørelse for den systematiske udryddelse af de europæiske jøder i årene 1933-45.
Gleißendes Glück (2016)En forsømt midaldrende kvinde rejser et par dage til Hamborg for at opsøge en kendt hjerneforsker, og de to indleder et noget specielt forhold.
Goebbels-Experiment, Das (2005)Bag facaden på Adolf Hitlers allermest trofaste væbner, propagandaminister Joseph Goebbels gennem hans omfattende dagbogsoptegnelser.
Good Bye Lenin! (2003)Midt under Berlinmurens fald havner en kvinde i koma. Da hun vågner, sætter hendes søn alt ind på at skjule landets udvikling, så moderen ikke får et tilbagefald.
Himmel über Berlin, Der (1987)To engle vandrer rundt i Berlin og læser folks tanker og erfarer, at de ikke selv kan føle og smage verden.
Hitler - eine Karriere (1977)Gennem omfattende dokumentarmateriale fortælles Adolf Hitlers historie, fra umiddelbart før han får magten, til han begår selvmord i 1945.
Hitlers Helfer: Heinrich Himmler - Der Vollstrecker (tv) (1996)Lederen af SS og en af Hitlers mest betroede medarbejdere blev ikke født ind i partiet men måtte kæmpe sig vej til magten.
Hitlers Helfer: Hermann Göring - Der zweite Mann (tv) (1996)Hermann Göring var hele Tysklands hyggeonkel og Hitlers nærmeste støtte, indtil magtbegæret og morfinmisbrugen steg ham til hovedet.
Hitlers Helfer: Karl Dönitz - Der Nachfolger (tv) (1986)Lederen af nazitysklands ubådsflåde opnåede gennem sin karriere at komme så tæt på Hitler, at denne i sit testamente udnævnte ham til sin efterfølger.
Hitlers Helfer: Rudolf Hess - Der Stellvortreter (tv) (1996)Nationalsocialisternes kronprins var et yderst sammensat menneske, der i takt med at krigen ikke kunne vindes i stigende grad blev sær og indadvendt.
Hitlers, Die - Eine Familiengeschichte (2005)Adolf Hitler var en ud af en søskendeflok på fire. Gennem interviews med dem, der var tæt på Hitler-familien, fortælles historien om slægten.
Holokaust (tvs) (2000)Hitler fortsatte til det allersidste med at sende jøder i døden. Det var den krig i krigen, som Hitler kunne vinde.
Händler der vier Jahreszeiten (1972)En tidligere soldat i fremmedlegionen og nuværende alkoholiker og gadesælger i München er godt i gang med at ødelægge sin tilværelse komplet.
Ich klage an (1941)Da en ung kvinde får sclerose og efterhånden ikke kan bevæge sig, giver hendes lægemand hende en overdosis og stilles nu for retten.
Im Labyrinth des Schweigens (2014)En ung tysk jurist får i 1958 øjnene op for nazistiske forbrydelser i Auschwitz under Anden Verdenskrig og sætter sig for at få skovlen under en række forbrydere.
Innenansichten - Deutschland 1937 (tv) (2012)En amerikansk dokumentarist besøgte i sommeren 1937 det nazistiske Tyskland med sit filmkamera og filmede en dokumentar til det amerikanske publikum.
Jonathan (2016)En ung landmand passer sin dødssyge far, mens han selv kæmper for at finde frem til sandheden om sin opvækst. Moderen døde tidligt, og faderen var fraværende.
Jud Süss (1940)En jødisk mand ankommer til hertugdømmet Wuerttemberg i 1700-tallet og gør livet surt for folk og fæ.
Jud Süss - Film ohne Gewissen (2010)En østrigsk skuespiller overtales af Joseph Goebbels til at spille hovedrollen i en "kunstnerisk" propagandafilm mod jøder.
Keller - Teenage Wasteland (2005)To 16-årige drenge driver en dårlig spøg alt for langt ud, og det er lige ved at ende grueligt galt.
Knallhart (2006)En 15-årig dreng flytter med sin mor til et belastet berlinerkvarter og lærer at blive hårdfør - med fatale følger.
Konsequenz, Die (1977)En mand bliver fængslet for at have haft sex med en 15-årig dreng og møder nye udfordringer, da fængselsinspektørens søn forelsker sig i ham.
Langer Gang (1992)En række fysisk og/eller psykisk handicappede tyskere forsøger at opretholde et vist niveau i tilværelsen på en umenneskelig tysk anstalt.
Lauf Junge Lauf (2013)En 8-årig jødisk dreng flygter fra en polsk ghetto under nazisternes besættelse og må helt på egen hånd forsøge at overleve i naturen og blandt lokale bønder.
Leben der Anderen, Das (2006)Da en magtfuld kulturminister i det tidligere Østtyskland forelsker sig i en kvinde, beordres stasiagtenten Wiesler til at overvåge hendes mand og lejlighed.
letzte Zug, Der (2006)Knap 700 jøder stuves sammen i det sidste af nazisternes transporter fra Berlin til Auschwitz. Dette er deres forfærdelige historie.
Lola rennt (1998)En pangfarvet tysk pige styrter gennem Berlins gader i håbet om at skaffe 100.000 Mark, inden mafiabagmænd likviderer hendes kæreste.
Lore (2012)En gruppe børn af nazistiske forældre må klare sig selv i de døende dage af Anden Verdenskrig.
M - Eine Stadt sucht einen Mörder (1931)En barnemorder er på spil i nabolaget, og indbyggerne står sammen i en storstilet jagt.
Mein liebster Feind - Klaus Kinski (1999)Den tyske filminstruktør Werner Herzog forsøger at fortælle historien om sin samarbejde med den ustabile skuespiller Klaus Kinski, der døde i 1991.
Metropolis (1927)I en fjern fremtid driver en industrialist sin supereffektive mammutby. Men under overfladen finder man ikke mange glade mennesker.
Mitte der Welt, Die (2016)En ung mand vender hjem til sin mor og tvillingesøster. Han forelsker sig men har svært ved at finde sig til rette, for alt er ikke ved det gamle.
My Little Boy (2007)En homoseksuel fotograf tager billeder af en nazist i uniform, og snart ender de to i kanen - kun for at blive taget på fersk gerning af partisoldater.
Nackt unter Wölfen (tv) (2015)Da en 3-årig polsk dreng havner blandt fangerne i KZ Buchenwald i marts 1945, begynder et stærkt sammenhold for at drengen ikke skal opdages af SS.
Name der Rose, Der (1986)En omrejsende munk og hans aspirant ankommer til et kloster, der hærges af død og ødelæggelse.
Napola - Elite für den Führer (2004)En entusiastisk tysk knægt kommer på nazisternes eliteskole, men skolen er ikke så skøn, som knægten troede.
neunte Tage, Der (2004)En præstefange i KZ Dachau får en usædvanlig ferie på ni dage, hvor han mødes med familien i det virkelige liv,
Night Train to Lisbon (2013)En schweizisk professor får ændret sit liv radikalt, da han vælger at springe på et nattog til Lissabon og forfølge en forfatters livsbane.
Nordwand (2008)Nazisterne vil hædre de bjergbestigere, der først overvinder Eiger-bjergets nordside, og en gruppe vovehalse gør forsøget.
Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)Død men stadig levende - en fin herre bliver vampyr og suger blod fra sine ofre om natten.
Nosferatu: Phantom der Nacht (1979)En ung tysker drager til Varna for at sælge grev Dracula et hus. Men hvad tyskeren ikke ved er, at greven ikke er et menneske.
Olympia 1. Teil - Fest der Völker (1938)De Olympiske Lege i Berlin 1936 skildret gennem nazisternes idealiserende optik.
Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit (1938)De Olympiske Lege i Berlin 1936 skildret gennem nazisternes idealiserende optik.
Open Water 2: Adrift (2006)En flok venner kommer i meget alvorlige vanskeligheder, da de springer i det åbne hav uden at have sænket stigen fra yachten først.
Out of Rosenheim (1987)En stor tysk kvinde slår sig ned på et motel i ørkenen og bliver snart hele områdets tilløbsstykke.
Paris, Texas (1984)Efter at have været forsvundet i fire år vender en mand tilbage til dén hverdag, han ikke kunne overskue.
Perfume: The Story of a Murderer (2006)En dreng født med en helt fantastisk lugtesans udvikler en psykotisk fascination af duftindsamling, og slår smukke kvinder ihjel for at stjæle deres dufte.
Phoenix (2014)En skamferet kz-fange får efter krigen nyt ansigt og opsøger sin mand. Han kan ikke genkende hende, og hun tester, om det var ham, der angav hende i sin tid.
Rommel (tv) (2012)Hitlers krigsstrateg og feltmarskal var folkehelt til det sidste, men i det skjulte stillede Hitler ham et ultimatum, der kostede hans liv.
Sommersonntag (2008)En far har sin døvstumme søn med på arbejde på en stor tysk bro. Han bliver stillet over for et meget ubehageligt valg, da strømmen svigter.
Sommersturm (2004)En flok unge roere skal deltage i en konkurrence, men det er mere de seksuelle tiltrækninger eller manglen på samme, der stjæler billedet.
Sophie Scholl - Die letzten Tage (2005)En ung tysk kvinde og hendes bror bliver anholdt for at have delt løbesedler ud - mod Hitlerregeringen.
Speer und er (tvs) (2005)Hitlers arkitekt og gode ven før, under og efter krigen og ikke mindst under Nürnberg-processen.
Stadt Land Fluss (2011)To unge landmandsstuderende erfarer, at de er tiltrukket af hinanden, men den ene har svært ved at vise følelser.
Stalingrad (1993)En gruppe tyske soldaters ubeskrivelige mareridt under slaget om Stalingrad i efteråret 1942.
Stauffenberg (tv) (2004)Ihærdige militærfolk i den tyske hær planlægger at slå Hitler ihjel i juli 1944, og planlægningen af attentatet er uhyre farefuldt.
Stoning, The (2006)Kvinder dømt for utroskab i Iran udsættes for det værst tænkelige, når de stenes til døde. I kulissen kæmpes en desperat politisk kamp for retfærdighed.
Tag der Freiheit - Unsere Wehrmacht (1935)Nazitysklands nye imponerende forsvar og dets tunges skyts vises frem for toplederne i forbindelse med partidagene i Nürnberg.
Then You Can Be Free (2012)To teenagerdrenge forsøger at nærme sig hinanden. Et kys kan måske bryde de mange barrierer, men springet er svært.
Triumph des Willens (1935)Nationalsocialisternes partikongres i Nürnberg 1934. Her hyldes Adolf Hitler som Tysklands nye store og usårlige helt.
Tür, Die (2009)En succesrig billedkunstner oplever sit livs værste mareridt, da hans datter drukner, mens han boller naboen. Men så opdager han en dør til en parallelverden.
unendliche Geschichte, Die (1984)En besværet dreng, der lige har mistet sin mor, låner en gammel bog og bliver selv en del af historien.
Unsere Mütter, unsere Väter (tvs) (2013)Anden Verdenskrig kommer til at ændre alt for en lille gruppe sammentømrede tyske venner.
Untergang, Der (2004)Adolf Hitlers sidste dage i kæmpebunkeren under Berlin kommer op til overfladen.
Verlorene Ehre der Katarina Blum, Die (1975)En ganske almindelig kvinde trækkes pludselig ind i en politieftersøgning efter en kort affære med en bankrøver.
verlorene Zeit, Die (2011)Et forelsket par i en kz-lejr bliver skilt under en flugt men genforenes 30 år senere.
Voyager (1991)En mand forelsker sig blændende i en ung kvinde, der kunne have været hans datter.
Welle, Die (2008)Et tysk gymnasium holder temauge om autokrati. Men den voldsomme effekt af undervisningen kommer bag på alle.
Woyzeck (1979)En anonym soldat, som alle tramper på, havner som forsøgsperson hos en ernæringsfysiolog. På et tidspunkt slår det klik for den lille mand.
Wunderkinder (2011)Ukraine, 1941. Tre børn med store musikalske talenter er venner på tværs af tro, men venskab og musik trues for alvor af den tyske invasion.