4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Land - Norge
 
Blodsbånd (2007)En 15-årig albansk dreng tager alene til Oslo for at finde sin far, men genforeningen bliver alt andet end hjertelig.
Brødre (2015)Dokumentaristen Aslaug Holm har filmet sine to sønners opvækst i Norge gennem næsten 10 år
DeUsynlige (2008)En formodet barnemorder får en ny chance som organist efter 8 år i fængsel, men da det dræbte barns mor ser den frie mand, slår det klik for hende.
Eggs (1995)To gamle gubbers hverdagsrutine bliver brudt, da en uventet gæst dukker op med sine sære vaner.
Elling (2001)To norske mænd udskrives fra et psykiatrisk behandlingshjem og skal klare sig selv i en lejlighed. Det bliver en ganske stor udfordring.
Engelen (2009)Efter en ubehagelig opvækst sætter en kvinde sig selv i et voldsomt dilemma, da hun må vælge mellem sit spædbarn og heroin.
Fatso (2008)En overvægtig norsk onanist får alle tiders tilsyneladende umulige chance, da en 19-årig svensk pige lejer et værelse i hans lejlighed.
Flåklypa Grand Prix (1975)En lille norsk dukkebjergby er på den anden ende, da der skal foregå et racerløb med byens lokale cykelsmed i en specialbygget bil.
Fremragende timer (2003)En 15-årig dreng reflekterer på en noget ældre mands kontaktannonce og møder ham på et hotel, men en kvinde på gangen er ikke tryg ved situationen.
ganske snill mann, En (2010)Efter 12 år bag tremmer, kommer en mand ud til en frihed, der kan være svær at håndtere.
Hip hip hurra (1987)Skagensmaleren P.S. Krøyers svingende humør påvirker både ham selv og hans omgivelser.
Hodejegerne (2011)En succesfuld headhunter stjæler kostbar kunst i sin fritid men møder dødbringende modstand, bedst som alle tiders chance opstår.
Haakon Haakonsen (1990)En 13-årig dreng med hænderne skruet rigtigt på klarer skær og øde øer på egen hånd, efter at et sørøverskib er kæntret.
I et speil i en gåte (2008)En 12-årig pige lider af uhelbredelig kræft. Hun får hjælp af en engel til at sætte livet og døden i perspektiv.
Inn i mørket (2012)Da 8-årige Nikolai bliver kørt ned af naboen, havner han i koma. Men hvem har skylden, og hvordan håndterer forældrene sagen?
Insomnia (1997)Ved en ulykke kommer en svensk betjent til at skyde sin norske kollega og forsøger med alle midler at skjule sin skyld.
Into the White (2012)Et tysk og et britisk fly skyder hinanden ned over den norske vildmark og søger tilfældigvis ly i samme jagthytte. Nu er de nødt til at samarbejde.
Kjærlighetens kjøtere (1995)En ung og lidt naiv digter melder sig til en pelsjægerekspedition i Grønland, men han får meget svært ved at falde ind i de fastgroede jægeres isolerede univers.
Kongen av Bastøy (2010)En stor gruppe utilpassede drenge slider og slæber under barske forhold på en isoleret opdragelsesanstalt, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem.
Kon-Tiki (2012)En stædig norsk videnskabsmand og en håndfuld lidelsesfæller vil bevise over for sig selv og verden, at Stillehavet kan krydses på en tømmerflåde.
Kraftidioten (2014)En snerydder i det nordnorske tager skovl og skyder i egen hånd i en omfattende hævnaktion. Bjerglandskabets mafia har nemlig myrdet hans søn.
Limbo (2010)En lille norsk familie rejser til Trinidad, hvor farmand har fået job. Men i de eksotiske omgivelser slår tilværelsen snart sprækker.
Louder Than Bombs (2015)To sønner og deres far har mistet mor/kone i en bilulykke og oplever sorgen på forskellig måde. Særligt har far og den yngste søn meget svært ved at tale sammen.
Mannen som elsket Yngve (2008)En gruppe teenagere fra Stavanger lever og ånder for det sociale samvær og ikke mindst musikken, men kærligheden viser tænder.
Max Manus (2008)En gruppe frihedskæmpere går i front i kampen mod den tyske besættelsesmagt i Norge under anden verdenskrig.
Mors Elling (2003)Mors dreng Elling, der mildt sagt er en smule 'tilbage', er blevet voksen og følsom og har så bestemt sin egen vilje.
Mørkets øy (1997)En nyuddannet dansk lærerinde tager et job på en isoleret norsk ø og opdager, at en gal morder er løs.
Nord (2009)En skiliftsoperatør får en nedtur og drager på sin snescooter tværs gennem Nordnorge.
Optimistene (2013)En gruppe ældre kvinder i alderen 66-98 år holder humøret højt ved at spille volleyball.
Orions belte (1985)Tre norske fiskere ved Svalbard havner i en uløselig konflikt med russerne, da en skudveksling ender helt galt.
Oslo, 31. august (2011)En stoffri narkoman slippes på gaden fra et behandlingshjem men har svært ved at se, hvordan han skal kunne passe ind i hverdagens normalitetsbegreber.
Salmer fra kjøkkenet (2003)En svensk observatør med interesse i enlige norske mænds køkkenadfærd kommer i problemer, da han begynder at samtale med sin forsøgskanin. For det må han ikke.
Sofies verden (1999)En halvstor pige får en personligt guidet rundtur i verdenshistorien helt tilbage fra Sokrates' tid.
Summer Blues (2002)To gode drengevenner nyder sommeren sammen med deres pigekærester men bliver gradvist klar over, at de er mere tiltrukket af hinanden.
Sønner av Norge (2011)14-årige Nikolaj lever i ren idyl med sin hippie-kernefamilie, indtil moderen dør i en trafikulykke, og Nikolas tvinges til at klare sig selv.
Trolljegeren (2010)En gruppe unge studerende med et filmkamera forfølger en hemmelighedsfuld enspænder, der viser sig at være statsansat troldjæger.
Tusen ganger god natt (2013)En krigszonefotograf er tæt på at dø, da hun fotograferer en selvmordsbomber i Kabul, og på hjemmefronten i Irland knirker ægteskabet.
Villmark (2003)Et lille norsk tv-hold er på teambuildingstur i den norske vildmark - og alt går gruelig galt.
Yatzy (2009)15-årige Daggi anbringes hos en plejefamilie. Her skal han forsøge at komme på ret kurs, men den sidste han tænker på er sig selv.