3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Andre
En velbegavet sæl gør en pige varm om hjertet og tager en hel nation med storm.
PYSSENYSSET FAMILEDRAMA
Hollywood har endnu engang kreeret en effektiv surtbitter cocktail af sorrig og glæde til stor fornøjelse for de mindste blandt publikum.

En veltrænet sæl
Man tager en veltrænet sæl og propper den ind i en ganske almindelig og lidt kriseramt familie, hvorefter de forudsigelige problemstillinger stille og roligt kan løbe af stabelen.

En lykkelig pige
Pigen Thalice bliver lykkelig, da farmand Harry kommer hjem med en meget klog sæl. Sælen, som pigen døber André, bliver hurtigt familiens kæreste eje, men der kommer et tidspunkt, hvor de må sige farvel til det kære dyr - for ude i det store hav venter det rigtige sælliv.

Lidt for klistret
"Andre" bliver desværre lidt for klistret her og der, især når mor og far kommer med moralske opstød til deres børn. Sælen er da meget nuttet, men den imponerer ikke en garvet filmkigger, der straks gennemskuer dens næsten kliniske Hollywood-træning.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Andre

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Drama, 91 min
Dansk titel: søløve ved navn André, En
Instr: George Miller Prod: Annette Handley, Adam Shapiro  Manus: Dana Baratta  Baseret på: bog af Harry Coolidge og Lew Dietz  Foto: Thomas Burstyn  Klip: Harry Hitner, Patrick Kennedy  Mus: Bruce Rowland  
Medvirkende:
Keith Carradine (Harry Whitney)
Chelsea Field (Thalice Whitney)
Joshua Jackson (Mark Baker)
Tina Marjorino (Toni Whitney)
Shane Meier (Steve Whitney)
Keith Szarabajka (Billy Baker)
Annette O´Toole (Toni's adult voice)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.