3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Richie Rich
Da det går op for verdens rigeste dreng, at han ikke har nogle venner, må han lægge stilen lidt om.
RIG PÅ KVALER
Det er ikke altid lutter lykke at være stenrig. Hvad nytter det, at man har alt, hvis man ingen venner har? Det må verdens rigeste dreng, Richie Rich, sande, da det en dag går op for ham, at alle de "almindelige" børn har det pragtfuldt sammen.

Ned på jorden?
Richie vil frygteligt gerne ned på jorden og lege med sine jævnaldrende, men det er hans rigsnobbede familie selvsagt ikke så meget for.

Den private butler, Herbert, gennemskuer straks Richies kvaler - og han iværksætter et møde med en flok jævnaldrende. Men så styrter Richies forældre ned med et fly (de omkommer dog ikke) - en væmmelig pengefyr vil gerne overtage Richs kæmpe kapital.

Forudsigelig komik
"Richie Rich" er en fin familiekomedie med en lidt anderledes Culkin-rolle, der er knapt så "Alene Hjemme'sk". Alligevel bevæger filmen sig aldrig ud over sin særdeles John Hughes-inspirerede historie, og resultatet er forudsigelig komik, der kun appellerer til de mest standhaftige børn.

Et hav af spøjse biroller sætter lidt krydderi på oplevelsen.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Richie Rich

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Komedie, 90 min
Dansk titel: Richie Rich
Instr: Donald Petrie Prod: John Davis, Joel Silver  Manus: Tom S. Parker, Jim Jennewein  Foto: Don Burgess  Klip: Malcolm Campbell  Mus: Alan Silvestri  
Medvirkende:
Macaulay Culkin (Richie Rich)
Jonathan Hyde (Herbert Cadbury)
Edward Herrmann (Richard Rich)
Christine Ebersole (Regina Rich)
John Larroquette (Lawrence Van Dough)
Michael McShane (Professor Keenbean)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.