4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Broken Arrow
Den ene højtstående militærpilot narres af den anden, der har skumle planer med flyets atomvåbenlast.
KLICHÉ
Actioninstruktøren John Woo serverer godt halvanden times actionkliché. Det kunne man med lethed sluge, hvis det blev ved dét. Men problemet med "Broken Arrow" er, at historien er så ubeskriveligt dum, at det er til at skrige over.

Et flystyrt
To gode kammerater, Vic og Riley, flyver af sted på en øvelse i et fint militærfly. Pludselig forsøger Vic at dræbe Riley, men det lykkes ikke, og begge når kun lige at forlade flyet, inden det styrter ind i en klippe.

Herefter begynder den vilde jagt. Riley må for alt i verden have fat i atombomberne, inden Vic får gennemført en sprængning.

Store vanskeligheder
Hel tilfældigt støder helten Riley ind i en jævnaldrende, køn kvindelig landbetjent, som morderlig gerne vil hjælpe den trængte pilot. Sammen kommer de i store vanskeligheder, da de skal i kamp mod Vic, der ikke skyer nogen midler.

Flødebolledårligt spil
John Travolta spiller så flødebolle-dårligt, at man næsten ikke kan holde ham ud i mere end to minutter. Man kan dårligt mindes at have set så ringe spillet en skurk før.

Gennemskuet
Scene efter scene drøner "Broken Arrow" mod det for længst gennemskuede klimaks. Mens Travolta giver prøver på elendigt skuespil, sjasker en glatbarberet Christian Slater og hans nye dulle sig gennem heltedådens farefulde færd.

Tydeligt studiefilmet
End ikke effektmageriet er overbevisende. For en gangs skyld er John Woo gået på kompromis med kvaliteten, og man irriteres ofte af tydeligt studiefilmede actionsekvenser.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Broken Arrow

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1996, USA, Action, 95 min
Dansk titel: Broken Arrow
Instr: John Woo Prod: Bill Badalato, Mark Gordon  Manus: Graham Yost  Foto: Peter Levy  Klip: Joe Hutshing, Steve Mirkovich, John Wright  Mus: Hans Zimmer  
Medvirkende:
John Travolta (Vic Deakins)
Christian Slater (Riley Hale)
Samantha Mathis (Terry Carmichael)
Delroy Lindo (Colonel Max Wilkins)
Bob Gunton (Pritchett)
Kurtwood Smith (Secretary of Defense Baird)
Frank Whaley (Giles Prentice)
Vondie Curtis-Hall (Chief Sam Rhodes)
Jack Thompson (Chairman, Joint Chief of Staff)
Vyto Ruginis (Johnson)
Daniel von Bargen (Air Force General Creely)
Carmen Argenziano (General Boone)
French Stewart (I.R. Crewman)
Chris Mulkey (Major Hunt)
Raymond Cruz (Air Force Staff Officer)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.