3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Arlington Road
Da en enkemand mistænker sin nabo for at leve under falsk identitet, bryder helvede løs.
THRILLER MED AMBITIONER
Instruktør Mark Pellington har skabt en effektfuld thriller, der dog trænger til et ordentligt skud fornyelse og inspiration på manuskriptfronten.

Ambitionerne fejler ikke noget, og teknisk imponerer "Arlington Road" med alle sine iltre kamerature- og vinklinger, spektakulære lyde og mystiske, uhyggevækkende negativbilleder.

Enkemand får ny nabo
Professor Michael Faraday er enkemand med en lille søn, men han bor sammen med en noget yngre kvinde. En dag flytter et nyt par ind i nabohuset, og til at begynde med er det rigtig skønt for både far og søn.

En farlig tilværelse
Men Michael begynder at mistænke naboen for at leve under falsk identitet, og jo nærmere han kommer sandheden, desto værre og farligere bliver tilværelsen for professoren og hans omgivelser.

Overraskende slutning
Filmen er bestemt underholdende og ind imellem ganske nervepirrende, men handlingsmønstret er for gennemskueligt, på nær lige selve slutningen, der er dejligt overraskende.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Arlington Road

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1999, USA, Thriller, 120 min
Dansk titel: Arlington Road
Instr: Mark Pellington Prod: Tom Gorai, Marc Samuelson, Peter Samuelson  Manus: Ehren Kruger  Foto: Bobby Bukowski  Klip: Conrad Buff  Mus: Angelo Badalamenti  
Medvirkende:
Jeff Bridges (Michael Faraday)
Tim Robbins (Oliver Lang)
Joan Cusack (Cheryl Lang)
Hope Davis (Brooke Wolfe)
Mason Gamble (Brady Lang)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.