3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Message in a Bottle
En Chicago-journalist finder en gammel flaskepost og opsøger forfatteren bag den.
KÆRESTESORGER FOR DE KRÆSNE
En småbuttet Kevin Costner i selskab med en blondine fra Hollywood i en sørgmodig romantisk film? Det lyder umiddelbart slemt og vammelt og får en til at overveje at løbe skrigende bort. Men døm ikke filmen på forhånd - den er rent faktisk ganske velment og kan såmænd godt være sig selv bekendt.

En flaskepost i Chicago
På en løbeturspause midt i sin stormende karrieretilværelse i hjertet af Chicago finder Theresa Osborne en flaskepost. I brevet står der alle de ord, som forsømte kvinder ønsker at læse: En mand fortæller sin elskede, hvor meget han elsker hende, og hvor ked af det han er, over at han aldrig har vist sin elskede det nok.

Theresa, der selv er skilt og har en lille søn, er helt vild i varmen efter at komme i kontakt med manden bag brevet, så hun sætter en større eftersøgning i gang - og den bærer frugt.

Nogle uger senere kan hun rejse af sted og møde sin "udkårne", uden at han vel at mærke ved noget om hendes mission.

Uundgåelig forelskelse
En uundgåelig forelskelse er under opsejling i idylliske omgivelser ved havet og om bord på de gamle skonnerter, som den fremmede mand lever af at restaurere.

Hans navn er Garret Blake, og for øjnene af sin gamle, livskloge far forfører han den modtagelige storbyjournalist.

Mere end lykke & leg
Der skal dog snart vise sig at stikke mere under end bare lykke og leg: Garret har mistet sin kone nogle år forinden, et tab han aldrig har lagt bag sig. Derfor er det ham meget svært at tage en ny kvinde til sig.

Derfor rejser parret flere gange fra hinanden, før de igen kan ses en lille stund, før de igen går fejl af hinanden - med store frustrationer til følge. Men de største og mest ubærlige frustrationer opstår først sent i filmen efter en tragisk hændelse.

Stor styrke
Der er overraskende stor styrke i historien. Den er sjældent mere vammel, end det kan fejes bort med et lille niv i armen, og både Kevin Costner og Robin Wright Penn er tilforladelige i hovedrollerne.

Paul Newman har en god birolle som Costners far, om end hans replikker somme tider kammer over i det lidt for moralsk belærende.

Flot og indsmigrende i sit fotografiske udtryk og med køn musik af Gabriel Yared. "Message in a Bottle" giver sine tilskuere lov til at tænke over tingene.

Ærgerlig slutning
Ærgerligt er det derfor, at filmens sørgelige klimaks øjensynlig skal overstås så hurtigt som muligt, så man dårlig nok kan nå at blinke, før filmen er færdig. Hele forhistorien synes pludselig underligt overflødig og tyndbenet.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Message in a Bottle

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1999, USA, Romantik, 128 min
Dansk titel: Brevet i flasken
Instr: Luis Mandoki Prod: Jim Wilson, Denise Di Novi, Kevin Costner  Manus: Gerald Di Pego  Baseret på: roman af Nicholas Sparks  Foto: Caleb Deschanel  Klip: Steven Weisberg  Mus: Gabriel Yared  
Medvirkende:
Kevin Costner (Garret Blake)
Robin Wright Penn (Theresa Osborne)
Paul Newman (Dodge Blake)
John Savage (Johnny Land)
Illeana Douglas (Lina Paul)
Robbie Coltrane (Charlie Toschi)
Jesse James (Jason Osborne)
Bethel Leslie (Marta Land)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.