3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Body Heat
I et spil om mord og penge drages en advokat af en sexet og hemmelighedsfuld kvinde, der donerer sex i brede baner
FUGTIGE LAGNER OG DAMPENDE LØGNE
Meget atmosfærefyldt, spændt og erotisk film med konstant høj puls. Det er en historie om, i hvor høj grad kærlighed og begær kan styre mennesker, så fornuft og omtanke kommer i anden række. Hvor langt kan man gå, før det bliver for meget, og elskoven i stedet for nydelse bliver til besættelse.

Heftig erotik
Filmens hovedperson, advokaten Ned Racine, kommer til at gå alt for langt, da han møder den sexede Matty Walker. I sommerheden hvor alle sveder mere, end de kan nå at drikke, koger kropssafterne også, og de to indleder et heftigt erotisk forhold.

Matty er godt nok gift, men hendes mand er en gammel, kedelig forretningsmand, som Matty kun har giftet sig med på grund af pengene (har vi ikke hørt den før?). Han kommer kun hjem engang imellem i weekender.

Hvor og når de kan komme til de, elsker Ned og Matty - igen og igen, gennemblødte af sved og i en nærmest evig ekstatisk ophidselse.

Men de kan ikke komme hinanden nær nok - dér kommer Mattys husbond alligevel i vejen. Hvis bare de kunne få ryddet ham af vejen, ville verden ligge meget mere åben, og frem for alt - Matty ville arve en hel masse dollars.

I sin totale besættelse af Matty, overtales Ned rent faktisk til at myrde husbonden i den naive tro, at han derefter kan få Matty helt og aldeles for sig selv.

Ved hjælp af skumle kontakter arrangerer Ned, hvordan han skal få gjort det af med Mattys mand. Men Matty skal vise sig at have udspekulerede planer. Hun er en kvinde med begær, der strækker langt videre end sex.

Tætpakket atmosfære
"Body heat" emmer af intensitet, og de to hovedrolleindehavere oser af udstråling. Instruktør og manuskriptforfatter Lawrence Kasdan har givet dem masser af tætpakket atmosfære at folde sig ud i.

Smukt filmet med intelligent brug af fugtigt-erotiske lyssætninger. John Barrys karakteristiske musik bygges op lag på lag, hvorefter lagene pilles af igen.

Man kommer virkelig til at svede undervejs.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Body Heat

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1981, USA, Erotik, 108 min
Dansk titel: Høj puls
Instr: Lawrence Kasdan Prod: Fred T. Gallo  Manus: Lawrence Kasdan  Foto: Richard H. Kline  Klip: Carol Llittleton  Mus: John Barry  
Medvirkende:
William Hurt (Ned Racine)
Kathleen Turner (Matty Walker)
Richard Crenna (Edmund Walker)
Ted Danson (Peter Lowenstein)
J.A. Preston (Oscar Grace)
Mickey Rourke (Teddy Lewis)
Thom Sharp (Michael Glenn)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.