3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Bodyguard, The
Efter at have modtaget flere trusselsbreve hyrer en berømt sangfugl en bodyguard, og en forelskelse er uundgåelig.
SANGFUGLEN OG DEN RIGTIGE MAND
En film for fans! Fans af Whitney Houston, Kevin Costner eller af halvvamle amerikanske film, velegnet til at se og smide væk.

Nogenlunde seværdig
Det mest interessante at skrive om hér er, hvad der gør "The bodyguard" sådan bare nogenlunde seværdig. For den er (desværre) ikke helt så dårlig, som man gerne vil gøre den til.

Costner prøver
En af grundene hertil er Kevin Costner, der anstrenger sig for at give filmen bare en anelse pondus, men der er også en del momenter i handlingen, der er interessante. Konflikter er der for eksempel rigelig af, de fleste er typisk amerikansk-vamle, men der er også et par stykker, der virker nogenlunde vedkommende.

Visse små kvaliteter
Når instruktør Mick Jackson og hans filmhold endelig tager sig sammen, og filmen bare bliver lidt underholdende, så opdager man faktisk, at den rummer visse små kvaliteter.

Frank Farmer, der anses som værende USA's bedste bodyguard, tager et vellønnet job som livvagt for den rige popstjerne Rachel Marron. Til at begynde med kan de ikke rigtig sammen, men det ændrer sig (hvilket vi slet slet ikke havde ventet…?).

At redde en sangfugl
Et ubehageligt truende brev fra en ukendt bølle har sat himmel og jord i bevægelse. Der står i det, at Rachel snart skal dø, men så kommer erfarne Costner til og redder sangfuglen.

Fremspirende kærlighed
Den fremspirende kærlighed mellem Rachel og Frank beskrives på en acceptabel lavblus-vammel måde, og selvom stort set hver eneste scene i filmen er gennemført forudsigelig, så drages man alligevel af dens svagt ulmende charme.

Whitney Houston er kun en jævnt dårlig skuespiller, og heldigvis drukner filmen ikke i hendes rosenrøde sakkarinmusik.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Bodyguard, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1992, USA, Romantik, 129 min
Dansk titel: Bodyguard
Instr: Mick Jackson Prod: Lawrence Kasdan, Jim Wilson, Kevin Costner  Manus: Lawrence Kasdan  Foto: Andrew Dunn  Klip: Richard A. Harris, Donn Cambern  Mus: Alan Silvestri  
Medvirkende:
Kevin Costner (Frank Farmer)
Whitney Houston (Rachel Marron)
Gary Kemp (Sy Spector)
Bill Cobbs (Devaney)
Ralph Waite (Herb Farmer)
Mike Starr (Tony Scipelli)
Robert Wuhl (Oscar Host)
Richard Schiff (Skip Thomas)
Nathaniel Parker (Clive Healy)
Priser:
AAN, Bedste sang ("I Have Nothing" & "Run To You")
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.