3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Empire of the Sun
Efter at være blevet skilt fra sine forældre opbygger en 9-årig dreng et venskab i en japansk fangelejr under anden verdenskrig.
OVERLEVELSENS KUNST
Steven Spielberg tager her hul på krigsgenren. Filmen genfortæller den 9-årige Jim Grahams overlevelseskamp i en japansk fangelejr under Anden Verdenskrig.

I mange år har han boet beskyttet hos sine forældre i Shanghai, men da de bliver hentet af soldater, står Jim helt på egne ben.

Opslidende ophold
Der går dog ikke længere, før den fremmede mand, Basie, tager Jim under sine vinger og lærer ham mange basale overlevelsesmetoder, som Jim kan få hårdt brug for under et langt og opslidende ophold i fangelejren.

Svulstig stil
Filmen er flot, men næsten for flot - Spielberg har anvendt kranfotografering uhyggeligt meget, og denne karakteristiske kamerabevægelse hægter sig virkelig fast undervejs. Men der er en tendens til for meget flødeskum i de betagende billeder, især fordi stemningerne er så svulstigt ramt i al deres røg, damp og lyssætning.

Charmerende dreng
Unge Christian Bale er meget charmerende og magter den store rolle imponerende. John Malkovich kan ikke rigtigt forlige sig med den lidt utaknemmelige rolle.

John Williams' musik er så John Williamsk, som den overhovedet kan blive. På godt og primært ondt.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Empire of the Sun

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Krig, 152 min
Dansk titel: Solens rige
Instr: Steven Spielberg Prod: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall  Manus: Menno Meyjes, Tom Stoppard  Baseret på: roman af J.G. Ballard  Foto: Allen Daviau  Klip: Michael Kahn  Mus: John Williams  
Medvirkende:
Christian Bale (Jim Graham)
John Malkovich (Basie)
Miranda Richardson (Mrs. Victor)
Nigel Havers (Dr. Rawlings)
Joe Pantoliano (Frank Demerest)
Priser:
AAN, Bedste Lyd
AAN, Bedste Kostumedesign
AAN, Bedste Scenografi
AAN, Bedste Musik
AAN, Bedste Klipning
AAN, Bedste Fotografering
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.