3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Ghostbusters
Tre mænd i hvide dragter specialiserer sig i at fange spøgelser.
SPØGELSE OG SKÆMT
"Ghostbusters" var oprindeligt tænkt som en Dan Aykroyd/John Belushi-film, men grundet Belushis tidlige død blev manuskriptet skrevet om, så det passede til Bill Murrays pudsige karakter.

Tre parapsykologer fra New York etablerer deres helt egen spøgelsesfangertrio og hyres straks af cellisten, Dana Barrett, der føler sig hjemsøgt af spøgelser i sin lejlighed.

Spøgelsesjagt
Hvidklædte og bevæbnet til fingerspidserne med specielle spøgelsesinstrumenter indkredser og fanger mændene spøgelset. Men noget kunne tyde på, at hele bygningen er invaderet af en hær af spøgelser, så der må meget kradse midler til.

Støj i alle kanaler
Der kommer mange fine scener ud af samspillet mellem Bill Murray, Dan Aykroyd og Harold Ramis. Men efter en stund (når man først har overtalt sig selv til at tage historien for "gode varer") synes filmen at undergrave sig selv med halvhjertede vittigheder og voldsomme effekter, der ikke rigtig fører til andet end lysglimt og støj i alle kanaler.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Ghostbusters

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1984, USA, Fantasi, 107 min
Dansk titel: Ghostbusters
Instr: Ivan Reitman Prod: Ivan Reitman  Manus: Dan Aykroyd, Harold Ramis  Foto: Laszlo Kovacs, Herb Wagreitch  Klip: Sheldon Kahn  Mus: Elmer Bernstein  
Medvirkende:
Bill Murray (Dr. Peter Venkman)
Dan Aykroyd (Dr. Raymond Stantz)
Sigourney Weaver (Dana Barrett)
Harold Ramis (Dr. Egon Spenler)
Rick Moranis (Louis Tully)
William Atherton (Walter Peck)
Ernie Hudson (Winston Zeddmore)
Priser:
AAN, Bedste Visuelle Effekter
AAN, Bedste Sang ("Ghostbusters")
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.