3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Bird
Jazzsaxofonisten Charlie Parkers liv i lyd og billeder.
DEN BESVÆREDE MUSIKER
Clint Eastwood får afløb for sin jazzentusiasme i dette musikmættede portræt af den legendariske saxofonist, Charlie Parker. Eastwood instruerer med køligt overblik og får det bedste ud af sine skuespillere, men filmen er alligevel en sej omgang for dem, der ikke interesserer sig synderligt for jazz.

Meget omhyggelig
"Bird" er meget omhyggelig i sin skildring af Charlie Parker. Lige fra barndommen i Kansas City, via et stormfuldt forhold med den hvide, Chan Richardson, til den tragiske død i en alder af blot 34 år.

Særlig atmosfære
Portrættet af Charlie Parker bliver meget nuanceret, måske for nuanceret - i særlig grad i sine laaaange jazzindslag, men man indfanges alligevel af filmens særlige atmosfære med mange spændende lyssætninger i et korrekt tidsbillede.

Stærk præstation
Forest Whitaker brillerer i en af sine stærkeste præstationer til dato, mens Diane Venora leverer kraftfuldt modspil som Charlies kvinde. At man har anvendt virkelige indspilninger med Charlie Parker bekræfter Eastwoods entusiasme og nøjagtighed.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Bird

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1988, USA, Biografi, 161 min
Dansk titel: Bird
Instr: Clint Eastwood Prod: Clint Eastwood  Manus: Joel Oliansky  Foto: Jack N. Green  Klip: Joel Cox  Mus: Lennie Niehaus  
Medvirkende:
Forest Whitaker (Charlie "Yardbird" Parker)
Diane Venora (Chan Richardson Parker)
Michael Zelniker (Red Rodney)
Samuel E. Wright (Dizzy Gillespie)
Keith David (Buster Franklin)
Priser:
AA, Bedste Lyd
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.