3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Liar
Hvem narrer hvem, når løgnedetektorens spidse nåle kradser hen over papiret. Er forbryderen god til at lyve eller dårlig til at lade som om?
DET ER DA LØGN?
Der er masser af mystik og mistænkeliggørelse over brødrene Pates løgnedetektorfilm "Liar". Vi introduceres for filmens trekløver i et afhøringslokale på politigården i en amerikansk by.

Afhøringseksperten, Edward Kennesaw, og hans lærling ,Phillip Braxton, kommer på overarbejde, da de indleder en rutinetest på den formodede forbryder, James Wayland.

Langsommelige krydsforhør
Hvad der skulle have været en afslørende løgnedetektortest udvikler sig i stedet til et langsommeligt krydsforhør, hvor den formodede forbryder giver igen med samme mønt.

Forhør på forhør
Skuespillet er filmens stærkeste side. Historien rummer ikke variation og troværdighed nok, og den kvæler sig selv ret hurtigt undervejs: Forhør på forhør i samme kulisse med samme indhold og uden puls nok til at forføre publikum.

Godt nok er der en vis interesse i at få opklaret, hvem der narrer hvem, men det er ærligt talt en afsløring, man godt kunne have ønsket sig faldt i en bedre film.

Lav puls
Der er rigelige mængder af sofistikerede kameravinkler og ekspressionistiske klip, men den stærkt pumpede teknik falder ikke i hak med historiens lave puls.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Liar

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1997, USA, Mystik, 98 min
Dansk titel: Liar
Instr: Jonas Pate, Josh Pate Prod: Peter Glatzer  Manus: Jonas Pate, Josh Pate  Foto: Bill Butler  Klip: Dan Lebental  Mus: Harry Gregson-Williams  
Medvirkende:
Chris Penn (Detective Phillip Braxton)
Tim Roth (James Walter Wayland)
Michael Rooker (Detective Edward Kennesaw)
Ellen Burstyn (Mook)
Rosanna Arquette (Mrs. Kennesaw)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.