3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dogfight
Aftenen inden afrejsen til Vietnam kaprer fire unge værnepligtige en tilfældig kvinde. Men ikke alle kvinder vil spises af med at blive udnyttet.
FORELSKET FOR EN AFTEN
En charmerende og stilfærdig fortælling om en banal forelskelse i 1960'ernes USA. River Phoenix spiller soldaten Eddie Birdlace, der sammen med tre venner meget snart skal til Vietnam for at kæmpe.

Den sidste aften hjemme bruges traditionen tro på at skaffe en tilfældig kvinde og byde hende op til dans. Her skal kvinden så bedømmes af de andre fyre, og den grimmeste belønnes med en slat penge.

Et usselt spil
Eddie har charmet sig ind hos den generte cafépige, Rose, der prompte tager med til bal. Da hun i løbet af aftenen har gennemskuet soldaternes usle spil, sviner hun forståeligt nok Eddie til.

Kærlighed for en aften
Modsat de andre fyre reagerer Eddie dog på Roses vrede og opsøger hende, så de to kan genforenes over en middag. Nu kan kærligheden få lov at blomstre, men kun for en enkelt aften.

Troværdigt samspil
Skuespillet er fabelagtigt. River Phoenix er betagende og afdæmpet, og han får flot modspil fra Lili Taylor. Samværet mellem de tre soldaterkammerater spilles troværdigt.

"Dogfight" udgør i al sin enkle charme halvanden times uhøjtidelig hjertevarme.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Dogfight

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Drama, 89 min
Dansk titel: Dogfight
Instr: Nancy Savoca Prod: Richard Guay, Peter Newman  Manus: Bob Comfort  Foto: Bobby Bukowski  Klip: John Tintori  Mus: Mason Daring  
Medvirkende:
River Phoenix (Eddie Birdlace)
Lili Taylor (Rose)
Richard Panebianco (Berzin)
Anthony Clark (Oakie)
Mitchell Whitfield (Benjamin)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.