3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Working Girl
En ambitiøs sekretær kommer helt til tops, mens hendes chef ligger med et brækket ben.
VELSMURT ROMANTIK
En af Hollywoods store publikumssucceser i 1988 var Mike Nichols' "Working Girl". Med et populært trekløver bestående af Harrison Ford, Sigourney Weaver og Melanie Griffith i hovedrollerne var filmen på forhånd sikret omtale. Og ved Oscar-uddelingen samme år nomineredes den romantiske komedie til fem statuetter og modtog én for bedste sang.

En ambitiøs sekretær
Melanie Griffith er den ambitiøse sekretær, Tess McGill, der selv kan komme på indbringende idéer og forelægge dem for sine overordnede. Da Tess havner under den kvindelige afdelingsleder, Katherine Parker, synes mulighederne for alvor at dukke op.

Da Tess kommer på en fremragende idé, der i bedste fald vil kunne sælges for et millionbeløb til firmaet Trask Industries, går hun straks til den (tilsyneladende) forstående og rosende Katherine.

Ikke længe efter rejser Katherine på skiferie. Hér brækker hun benet og bliver på hospitalet i længere tid. Hun ringer hjem og beder Tess om at overtage ledelsen imens.

En stjålen idé
Det resulterer i, at Tess finder ud af, at Katherine har stjålet hendes idé og har tænkt sig at sælge den som sin egen. Så mens Katherine ligger på hospitalet i Tyskland, (hvad hun i øvrigt nyder, da hun er en værre killing, der forfører hele personalet med det samme), handler Tess bag om ryggen på hende.

Ned med nakken
Hun engagerer forretningsmanden, Jack Trainer, og sammen når de hele vejen til toppen med idéen - til Trask Industries' direktør, Oren Trask. Men så kommer Katherine hjem og opdager det hele, hvilket for en stund ødelægger de gode planer. Der skal dog ikke gå længe, før Tess og Jack Trainer (der nu også er romantisk sammenflettet) får Katherine ned med nakken og kan triumfere.

Veloplagt romantisk komedie
"Working Girl" er en veloplagt, underholdende og sprudlende romantisk komedie med sprudlende skuespil. Harrison Ford er udmærket, ligesom Sigourney Weaver er vidunderlig som den udspekulerede Katherine. Melanie Griffith er en anelse for sukkersød og krukket, oversminket og unaturlig, men hun lever sig fint ind i rollen.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Working Girl

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1988, USA, Romantik, 108 min
Dansk titel: Working Girl
Instr: Mike Nichols Prod: Douglas Wick  Manus: Kevin Wade  Foto: Michael Ballhaus  Klip: Sam O'Steen  Mus: Carly Simon  
Medvirkende:
Melanie Griffith (Tess McGill)
Harrison Ford (Jack Trainer)
Sigourney Weaver (Katherine Parker)
Alec Baldwin (Mick Dugan)
Joan Cusack (Cyn)
Oliver Platt
Priser:
AA, Bedste Sang ("Let The River Run")
AAN, Bedste Instruktør
AAN, Bedste Birolle Skuespillerinde (Cusack)
AAN, Bedste Birolle Skuespillerinde (Weaver)
AAN, Bedste Skuespillerinde (Griffith)
AAN, Bedste Film
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.