3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Wayne´s World
To skingrende latterlige amatører udfordrer skøre mennesker med deres absurde humor.
IKKE HYLENDE SJOVT
Syngende Wayne's World, Wayne's World, party-time, excellent toner venneparret Wayne Campbell og Garth Algar frem på skærmen.

De heldige seere er dem, der er koblet på lokalnettet. Programmet er satirisk og absurd vanvittigt. Wayne har en ret speciel (!) form for humor, og hans kammerat, Garth, er en nervøs hippie-type med dyrisk manke og hinkestens-brilleglas.

Groft udnyttede bøvernakker
Hjemme i sofaen ligger den rige opkøber, Benjamin Oliver, og han mener, der kan være muligheder i at købe showet. Lokket af de mange penge, går Wayne og Garth med til det, men det viser sig, at Benjamin har udnyttet deres tilsyneladende naivitet, så de, da de føler sig uretfærdigt behandlet, ikke kan trække sig ud af aftalen og fortsætte på egen hånd igen.

Til en fest møder Wayne den syngende skønhed, Cassandra, og det bliver starten på et forhold.

Absolut absurd verden
"Wayne’s World" åbner for en absolut absurd verden, men desværre kun en stedvis rigtig morsom verden. Mange vittigheder når aldrig rigtig et niveau, men forbliver uforklarligt bøvede og overfladiske.

Skuespillet er tilpas tåbeligt, især Tia Carrere er veloplagt (omend blandt filmens mere normale), og når alt kommer til alt, er filmen ikke helt uden momenter.

Efterfulgt af "Wayne’s World 2".
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Wayne´s World

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Wayne´s World
Instr: Penelope Spheeris Prod: Lorne Michaels  Manus: Mike Myers, Bonnie Turner, Terry Turner  Foto: Theo Van De Sande  Klip: Malcolm Campbell  Mus: J. Peter Robinson  
Medvirkende:
Mike Myers (Wayne Campbell)
Dana Carvey (Garth Algar)
Rob Lowe (Benjamin Oliver)
Tia Carrere (Cassandra)
Lara Flynn Boyle (Stacy)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.