3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Waterdance, The
Tre vidt forskellige lammede mænd lærer at acceptere hinandens forskelligheder.
BITTERHEDS-TREKLØVER
Et ganske livgivende og kærligt drama, men der mangler styrke i både historie og instruktion, så filmen kommer aldrig rigtig op i omdrejninger. Dramatikken udebliver, og skuespillet alene kan ikke overskygge svaghederne.

En overfrisk facon
Joel Garcia er blevet delvist lam og havner på en afdeling blandt andre lamme. Men det er ikke helt let at komme overens med de andre to. Raymond Hill er endnu ikke kommet over sin fortid som kvindebedårer, og hans lettere overfriske facon kan synes trættende.

Bloss kan ikke glemme sin fortid som motorcykelbandemedlem, og han kan somme tider blive temmelig grov i munden.

Tre venner i kørestol
Men trods alle forskelle, sure miner og en uundgåelig bitterhed, mødes disse tre personer og bliver gode venner, inden de atter skal forlade afdelingen.

"The Waterdance" underholder, men den gør ikke det store indtryk på tilskueren. Det er ikke en film, der vækker følelser til live. Man opnår ikke at føle medlidenhed med de lammede, for der er slet ikke den nødvendige dvælen.

Vakse replikker
I stedet tenderer filmen mod komedie med flere vakse bemærkninger og en fin selvironi omkring dét at være lammet og sidde i kørestol.
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Waterdance, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1992, USA, Drama, 103 min
Dansk titel: Waterdance
Instr: Neil Jimenez, Michael Steinberg Prod: Gale Anne Hurd, Marie Cantin  Manus: Neil Jiminez  Foto: Mark Plummer  Klip: Jeff Freeman  Mus: Michael Convertino  
Medvirkende:
Eric Stoltz (Joel Garcia)
Wesley Snipes (Raymond Hill)
William Forsythe (Bloss)
Helen Hunt (Anna)
Elizabeth Pena (Rosa)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.