4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Volunteers
En bro skal bygges over en fattig landsby i Thailand, men der går ikke længe, før de sprænger den i luften igen.
STORSLEM FARCE
Der er ikke så meget at rafle om med hensyn til denne film: Det er en af de absolut mest hæsblæsende ligegyldigt fjogede komedier, man kan komme ud for. Filmens danske titel burde have været "Filmholdet, der kvajede sig grumt med at indspille denne film".

Overklasse-snobben Lawrence Whatley Bourne III kommer ved et tilfælde og mod sin vilje med til Thailand, hvor der skal bygges en bro over en flod ved en fattig landsby.

En blondine & en tyksak
Opholdet i Thailand kommer til at betyde meget for ham. Han møder nemlig den skønne blondine, Beth Wexler og den højtråbende tyksak, Tom Tuttle.

Parodi på klassiker
De bygger, sammen med en hær af thaier, en nydelig bro, men da de finder ud af, at den skal bruges af den ondsindede røde armé, sprænger de den i luften igen. Ikke så svært at få øje på, hvilken film, man forsøger at parodiere: The Bridge on the River Kwai (1957).

John Candy acceptabel
Filmens i særklasse mest nævneværdige øjeblikke står John Candy for. Og når det kan afsløres, at selv disse øjeblikke er helt ved siden af al morsomhed i denne verden, siger det vel ikke så lidt om resten af filmen?
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Volunteers

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1985, USA, Komedie, 104 min
Dansk titel: Broen der kvajede sig
Instr: Nicholas Meyer Prod: Richard Shepherd, Walter F. Parkes  Manus: Ken Levine, David Isaacs  Foto: Ric Waite  Klip: Ronald Roose, Steven Polivka  Mus: James Horner  
Medvirkende:
Tom Hanks (Lawrence Bourne III)
John Candy (Tom Tuttle)
Rita Wilson (Beth Wexler)
Tim Thomerson (John Reynolds)
Gedde Watanabe (At Toon)
George Plimpton (Lawrence Bourne Jr.)
Xander Berkeley (Kent Sutcliffe)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.