3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Birdcage, The
Mænd med løse håndled forsøger at klare sig gennem livets hårdhed.
BILLIGE GRIN
"The Birdcage" har visse morsomme takter men er alligevel i bund og grund en banal komedie.

Ganske alternativt
Skuespillet er flot, historien er i visse vinkler ganske alternativ, men man har ikke villet noget ud over det sædvanlige, så filmen bliver ikke til meget mere end halvhjertede vitser på de homoseksuelles bekostning.

Identiteten fundet
"The Birdcage" er navnet på en klub for ekstremt feminine bøsser og transvestitter. Klubben ejes af den midaldrende Armand Goldman, der efter mange års kamp mod strømmen endelig synes at have fundet sin identitet og sit trygge ståsted.

Hans partner er transvestitten Albert - en kvindsk hylende og meget feminint fremtrædende show-person. Albert har sit helt eget show i Armands aftenrepertoire.

Da Armands 20-årige søn Val ønsker at præsentere sin familie for sin nye kæreste og dennes meget konservative forældre, bliver det nødvendigt for præsentationens skyld at gøre noget ved Armands hjem. Mange mærkelige ting må fjernes, og Albert bliver nødt til at forsvinde for en aften.

Men det er ikke så nemt at slippe af med Albert, og mange morsomme scener kan underholde, da Albert beslutter at agere Vals mor. Det konservative forældrepar er i det store hele temmelig overbevist.

Men det er svært at holde "masken" en hel aften...

Elskelig scene
Den allermest elskværdige scene er, da senator Gene Hackman forsøger at flygte fra pressen ud af tagvinduet i sin villa via en stige. I stedet for at slippe for pressen konfronteres han med den. Pressen har lugtet lunten, og dér står han midt på stigen i rampelyset med direkte tv-dækning.
Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Birdcage, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Birdcage, The
Instr: Mike Nichols Prod: Mike Nichols  Manus: Elaine May  Foto: Emmanuel Lubezki  Klip: Arthur Schmidt  Mus: Oplysning Mangler  
Medvirkende:
Robin Williams (Armand Goldman)
Nathan Lane (Albert)
Gene Hackman (Senator Keeley)
Dianne Wiest (Louise Keeley)
Dan Futterman (Val Goldman)
Hank Azaria (Agador 'Spartacus')
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.