3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Sugarland Express, The
En kvinde tager alle midler i brug for at generobre sin søn, der er sat i pleje.
TVIVLSOM DEBUT
Den unge kvinde, Lou Jean Poplin, truer sin mand med at gå fra ham, hvis ikke han lige med det samme flygter fra fængslet (han har 4 mdr. tilbage) og hjælper hende med at få deres søn tilbage fra en plejefamilie. Under flugten bliver de nødt til at kidnappe en betjent og hans patruljevogn, og så kan historien rulle..

Et rullende fartøj
"The Sugarland Express" er et rullende fartøj, der kun gør få holdt på dets vej. Filmen er pæn i fotografering og skuespil, hvorimod spændingen er middelmådig. Historien er alt for monoton og skifter aldrig spor.

Ufrivilligt komisk
De USANDSYNLIGT mange patruljevogne kommer uhensigtsmæssigt til at virke komiske. Goldie Hawn overspiller sin rolle en anelse men er generelt en af filmens stærkere spillere.

Teknisk flot debut
Steven Spielberg arbejder omhyggeligt, og rent teknisk er "The Sugarland Express" en flot debut. Men trods den umiddelbare spænding er der en overhængende risiko for at falde i søvn.
Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Sugarland Express, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1974, USA, Krimi, 109 min
Dansk titel: Sugarland Express, The
Instr: Steven Spielberg Prod: Richard D. Zanuck, David Brown  Manus: Hal Barwood, Matthew Robbins  Foto: Vilmos Zsigmond  Klip: Edward M. Abroms, Verna Fields  Mus: John Williams  
Medvirkende:
Goldie Hawn (Lou Jean Poplin)
Ben Johnson (Capt. Tanner)
William Atherton (Clovis Poplin)
Michael Sacks (Officer Slide)
Gregory Walcott (Officer Mashburn)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.